Juniorka rozdrtila Slovácko. Na šest branek stačil poločas | SK Slavia Praha
Více

Juniorka rozdrtila Slovácko. Na šest branek stačil poločas

6:0
(6:0)
30. kolo, 3. 4. 2014
30. kolo, 3. 4. 2014
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Branky: <b>Branky:</b> 6. a 43. Vondráček, 15. a 19. Červenka, 38. Prosek, 41. Bejbl<br> <b>ŽK:</b> Prosek - Prajza, Ťok, Trajtel
PRAHA/XAVEROV - Juniorka si spravila chuť po prohře v Jablonci vysokou výhrou nad Slováckem. Sešívaní nasázeli soupeři šest branek, na které jim navíc stačila jen první půle. Dvěma zásahy se ukázali Vondráček a Červenka.
Do sestavy Slavie se po zdravotní pauze vrátili Čepelák a Salašovič, první jmenovaný odehrál celý zápas, druhý nastoupil do druhého poločasu. Hlavními hrdiny se ale stali ofenzivní hráči Červenka a Vondráček, kteří si už v první půli připsali po dvou gólech.

První gól vstřelili sešívaní, kteří chtěli odčinit výsledkově nepovedené vystoupení v Jablonci, už v šesté minutě. Krásnou kombinační akci zakončoval do odkryté branky Jiří Vondráček. Na 2:0 zvýšil o devět minut později Marek Červenka, který proměnil penaltu poté, co byl sám ve vápně faulován. Za další čtyři minuty pak stejný hráč zvyšoval už na 3:0.

Slavia byla i nadále jasně lepší, ve velkých šancích mířil Mensah nad břevno a Proskův pokus vykopl z brankové čáry jeden z obránců. V rozmezí od 38. do 43. minuty ale slávisté svůj gólový účet zdvojnásobili, postupně se trefili Prosek, Bejbl a svou druhou branku přidal i Vondráček.

Vysoké vedení sešívaných pak zůstalo beze změny po celý druhý poločas. Hattrick mohl završit v 56. minutě Vondráček, po centru z rohového kopu ale mířil hlavou nad branku.

Červenobílí se tak vrátili na druhé místo tabulky o bod za Mladou Boleslav, která má ale odehráno o zápas víc. Sešívaní jsou navíc nejproduktivnějším týmem soutěže, ve 28 zápasech vsítili už 74 branek!
6:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Bejbl, Verner (60. Frejlach), Červenka (60. Liška), Pelikán, Mensah, Čepelák, Šimeček (46. Salašovič), Vondráček (76. Mac), Zámečník (60. Smolák), Prosek

1.FC Slovácko

Semanko – Banasik, Chynoradský, Machač, Bartoš, Hanák (67. Michna), Groulík, Dinareli (54. Janečka), Trajtel, Fojtášek, Břečka

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 6. a 43. Vondráček, 15. a 19. Červenka, 38. Prosek, 41. Bejbl<br> <b>ŽK:</b> Prosek - Prajza, Ťok, Trajtel

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články