Červená karta a penalta: Slavia v Boleslavi prohrála 1:3 | SK Slavia Praha
Více

Červená karta a penalta: Slavia v Boleslavi prohrála 1:3

3:1
(2:0)
22. kolo, 31. 3. 2014, Městský stadion
22. kolo, 31. 3. 2014, Městský stadion
FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 41. Ščuk (pen.), 44. Šultes, 87. Cramosta - 59. Juhar. <b>ČK:</b> 38. Čontofalský. <b>Rozhodčí:</b> Ardeleánu – Urban, Hrabovský. <b>Diváci:</b> 4 739
MLADÁ BOLESLAV – V dohrávce 22. kola Gambrinus ligy prohráli fotbalisté Slavie v Mladé Boleslavi 1:3. Klíčovým momentem byla 38. minuta, kdy sudí ukázal červenou kartu Kamilu Čontofalskému a navíc nařídil pokutový kop. Slavia tak čtvrtý jarní zápas musela dohrávat v oslabení.
K vynuceným změnám v sestavě došlo v obraně. Do zápasu nemohli zasáhnout oba stopeři - Michal Smejkal, který je v Edenu na hostování právě z Mladé Boleslavi, a Milan Škoda, který si na sobotním tréninku přivodil svalové zranění. Ve středu obrany tak spolu premiérově nastoupili Fernando Neves a Marcel Gecov.

Na lavičce Slavie se v roli asistenta trenéra Alexe Pastoora poprvé představil Vladimír Šmicer, který se k mužstvu připojil o víkendu. Dalším nováčkem byl ofenzivní záložník Jiří Sodoma, který na podzim patřil k oporám A-dorostu a reprezentačního výběru do 19 let.

Do první šance se v desáté minutě dostal Tomáš Necid. Náš útočník si krásně narazil s Karlem Pitákem a postupoval sám do vápna, kde udělal kličku obránci, zakončení levou nohou mu ale nesedlo.

Dvě velké šance Slavie přišly ve 26. minutě. Do centru se v pokutovém území nejprve položil Fernando Neves a gólman Diviš jen tak tak vyrazil míč před sebe, kde stál Tomáš Necid. Jeho dorážku ale zblokovala obrana na roh. Po něm se k hlavičce dostal Jan Vošahlík, ale Jakub Diviš míč chytil.

Klíčový moment zápasu přišel ve 38. minutě, kdy sudí Ardeleánu ukázal červenou kartu Kamilu Čontofalskému za zákrok proti Magerovi v pokutovém území a nařídil pokutový kop. Opakované záběry ukázaly, že boleslavský útočník byl v době přihrávky v ofsajdu.

Do branky Slavie se postavil Radek Černý, nařízenou penaltu proměnil Jasmin Ščuk. Chvíli nato zvýšil na 2:0 pro Mladou Boleslav útočník Pavel Šultes.

Na začátku druhé půle měl velkou šanci na kopačce Jaromír Zmrhal po krásné přihrávce Roberta Hrubého, jeho střela jen těsně minula pravou tyč boleslavské branky.

V 59. minutě vykřesal naději pro Slavii její nejlepší střelec Martin Juhar, který snížil střelou k pravé tyči na 1:2.

Stoprocentní šanci soupeře zlikvidoval v 72. minutě Radek Černý, který zblízka vyrazil střelu Kúdely. Tři minuty před koncem pečetil výsledek zápasu na 3:1 Jan Chramosta.

Další utkání čeká Slavii už ve čtvrtek, kdy má na programu odvetný čtvrtfinálový zápas Poháru České pošty v Brně. 
3:1

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa (14. Zahustel) - Bořil, D. Jarolím, Magera (76. Štajner), Ščuk, Štohanzl - Šultes (70. Chramosta).

SK Slavia Praha

Čontofalský - Dostál, Gecov, Neves, Ritchie (89. Lička) - Juhar, Hrubý, Zmrhal, Piták (77. Nitrianský), Vošahlík (40. R. Černý) - Necid.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 41. Ščuk (pen.), 44. Šultes, 87. Cramosta - 59. Juhar. <b>ČK:</b> 38. Čontofalský. <b>Rozhodčí:</b> Ardeleánu – Urban, Hrabovský. <b>Diváci:</b> 4 739
Diváci
4739

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články