2x Mešanovič, 1x van Buren. Slavia porazila Viktorku Žižkov 3:1 | SK Slavia Praha
Více

2x Mešanovič, 1x van Buren. Slavia porazila Viktorku Žižkov 3:1

3:1
(2:1)
přát, 5. 10. 2016
přát, 5. 10. 2016
SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov
Branky: <b>Branky:</b> 10. van Buren, 30. a 67. Mešanovič – 28. Volek (pen.)<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič<br>
PRAHA/STŘÍŽKOV - Slavia si reprezentační přestávku zpestřila přátelským utkáním s Viktorkou Žižkov a na Střížkově dokázala svého soupeře porazit 3:1. Skóre otevřel Mick van Buren, následně se dvakrát prosadil tradiční střelec Muris Mešanovič.
Slavia si reprezentační přestávku zpestřila přátelským utkáním s Viktorkou Žižkov. Vzhledem k tomu, že trenérovi Šilhavému chyběla v týmu řada hráčů, kteří si plní reprezentační povinnosti, doplnil mužstvo pro středeční zápas také hráči juniorky.

Na levé křídlo se tak ve svém premiérovém startu za A tým představil ghanský záložník Emmanuel Antwi. Do branky se pak postavil nejmladší z gólmanů áčka Josef Řehák.

Sešívaní šli do vedení v desáté minutě, Josef Hušbauer rozehrával od levé lajny standardní situaci a ve vápně přesně našel hlavu Micka van Burena, který míč umístil za Soukupova záda.

Na opačné straně hřiště se musel činit Řehák. Podrazký mířil z přímého kopu na zadní tyč a gólman Slavie míč pohotově vyrazil. O chvíli později mu navíc při Engelmannově střele pomohla tyč.

Přemohl ho až Zdeněk Volek z nařízené penalty. Ve 28. minutě se po obranném zákroku Frydrycha s Bořilem ujal pokutového kopu a střelou k pravé tyči překonal Řeháka.

Slavia ovšem odpověděla okamžitě. Van Burenovu krásnou střelu nůžkami sice ještě Soukup vytěsnil, sešívaní se ale drželi na dostřel od žižkovské branky. Nakonec udeřili po centru z pravé strany, kdy Jasmin Ščuk našel ve vápně nehlídaného Mešanoviče a ten míč jen usměrnil mezi tyče.

A protože Antwiho hlavičce chybělo víc síly a Železníkově střele zpoza vápna více přesnosti, šlo se nakonec do kabin za stavu 2:1 pro sešívané.

Druhý poločas měl pozvolnější rozjezd a první větší šance přišla až v 63. minutě. Centr Viktorky propadl na bližší tyč ke Klánovi, tomu ale nesedlo zakončení a poslal míč pouze vedle tyče. Mušku neměl seřízenou ani Engelmann, který z dálky mířil vysoko nad.

Po krásné akci Emmanuela Antwiho naopak v 67. minutě udeřil Muris Mešanovič. Ghanský záložník si na levé straně parádně ohlídal míč, proklouzl s ním obránci podél brankové čáry a naservíroval ho do vápna Mešanovičovi, který se nemýlil.

Trenér Jaroslav Šilhavý dal v následujících minutách prostor také střídajícím hráčům juniorky, zápas už ale mnoho zajímavých situací nepřinesl. V 83. minutě si s přímým kopem Engelmanna poradil Řehák a vyrazil míč ven, Mešanoviče naopak zbrzdil v útočném snažení praporek pomezního.

Slavia tak nakonec v přátelském utkání zvítězila nad Viktorkou Žižkov 3:1.

Záznam utkání


3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Mikula, Bílek (75. D. Souček), Frydrych, Bořil – Ščuk, Hušbauer – Železník, van Buren (68. Badocha), Antwi (68. Veselý) – Mešanovič (85. Pelyak)

FK Viktoria Žižkov

Soukup – Hašek, Egert, Pimpara, Josl – Podrazký, Pavlata, Sixta – Urbanec, Engelmann, Volek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 10. van Buren, 30. a 67. Mešanovič – 28. Volek (pen.)<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič<br>

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články