Juniorka: Pět branek do sítě Bohemians 1905 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Pět branek do sítě Bohemians 1905

2:5
(0:4)
NAD, 9. 4. 2018, Uhřiněves
NAD, 9. 4. 2018, Uhřiněves
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 60. Kabaev z pk., 79. Bassey - 22. a 40. Muradov, 6. Rondić, 11. Mitrano z pk., 87. Sintean z pk.
Vstup do skupiny B nadstavbové části se juniorce Slavie povedl na výbornou. Proti Bohemians 1905 vedli sešívaní v poločase už 4:0, zápas nakonec skončil výhrou Slavie 5:2.
Slavia vstoupila do zápasu aktivně, už ve druhé minutě se po centru Pera-Egila Floa dostal k hlavičce Imad Rondić, brankář byl ale ještě připraven. V 6. minutě se už ale Slavia radovala z vedení. Nejprve táhl rychlý brejk Tomáš Freit, po jeho centru se kopal rohový kop, který rozehrál právě záložník sešívaných. Centr střelce hattricku z derby proti Spartě našel hlavu Imada Rondiće, který otevřel skóre!

V 11. minutě vybojoval Tomáš Freit pro Slavii penaltu. Na levé straně hřiště obešel obránce, pronikl do vápna, kde byl faulován. Nařízený pokutový kop proměnil Alejandro Mitrano. 3:0 to bylo po dobrém průniku Pera-Egila Floa na levé straně hřiště, obránce Slavie následně našel přesně Andreie Sinteana, od kterého se míč dostal před branku k nohám Rovlana Muradova, a ten dopravil míč do sítě!

Poslední trefa prvního poločasu přišla ve 40. minutě, v rychlém brejku našel Andrei Sintean krásnou křížnou přihrávkou rozběhnutého Rovlana Muradova, který si s přehledem poradil s brankářem a přidal svou druhou trefu! Sešívaní vedli po prvním poločase 4:0!

Domácí se v 60 minutě dočkali snížení, po ruce v pokutovém území kopali pokutový kop, který proměnil Kabaev. Slavia i tak pokračovala v aktivitě, Alejandro Mitrano vyslal do samostatného úniku Imada Rondiće, který ale pravačkou zakončoval vedle. V další šanci byl opět Imad Rondić, který zakončoval po rohovém kopu Andreie Sinteana, bosenský útočník mířil těsně nad.

V 73. minutě měla Slavia dvojitou šanci na pátou branku. Po průniku Rovlana Muradova nahrával ázerbájdžánský reprezentant do vápna na Alejandra Mitrana, jeho zakončení v poslední chvíli zablokovala obrana, ovšem pouze k nohám Andreie Sinteana, kterého vychytal brankář Kouba. Další příležitost připravil dobrou akcí Matěj Valenta, Daniel Krejdl v dobré pozici mířil těsně vedle.

Domácí snížili na 2:4 v 79. minutě, po centru ze strany se s notnou dávkou štěstí hlavou prosadil Bassey. Páté trefy se juniorka Slavie konečně dočkala v 86. minutě. Pronikající Alejandro Mitrano byl v pokutovém území faulován, nařízenou penaltu proměnil Andrei SIntean.

Juniorka vstoupila do skupiny B nadstavbové části Juniorské ligy výhrou 5:2 nad Bohemians 1905. Další duel odehraje Slavia 16. 4. na Xaverově proti Olomouci, výkop je ve 13:00.
2:5

Sestavy

SK Slavia Praha

Ljubanović - Krejdl (88. Schnürer), Vilotić (46. Drozda), Stropek, Flo - Mitrano, Muradov, Bjeloš (62. Valenta), Freit (77. Havrda) - Sintean, Rondić (75. Azilinon)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 60. Kabaev z pk., 79. Bassey - 22. a 40. Muradov, 6. Rondić, 11. Mitrano z pk., 87. Sintean z pk.

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články