Report ze zápasu AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha"

2:4
(0:2)
14. kolo, 14. 4. 2018, TCM Strahov
14. kolo, 14. 4. 2018, TCM Strahov
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 58. Karabec (pen.), 68. Kabongo (pen.) - 16. a 63. Kordiak, 3. Behenský, 69. Málek
Starší celek U15 šel do derby jako vedoucí tým žákovské ligy s náskokem šesti bodů právě na druhou Spartu.

Vstup do zápasu se Slavii povedl skvěle! Už ve třetí minutě šli sešívaní do vedení, když se trefil Pavel Behenský. V 16. minutě se Slavia radovala z druhé trefy, tentokrát dopravil míč do sítě Samuel Kordiak.

Další góly viděli diváci na Strahově až ve druhém poločase. Nejprve v 58. minutě z pokutového kopu snížil na 1:2 z pohledu domácích Adam Karabec. Poté si vzal slovo opět Samuel Kordiak a v 63. minutě vrátil Slavii náskok dvou branek. V 68. minutě se ale Sparta opět dotáhla na rozdíl jediné branky, tentokrát pokutový kop proměnil Christopher Kabongo. O minutu později ale definitivně rozhodl o výhře Slavie Metoděj Málek.

Sešívaný tým U15 tak porazil Spartu 4:2 a Českou ligu žáků U15 vedou před rivalem z Letné s devítibodovým náskokem. Do konce soutěže zbývá odehrát ještě sedm kol.

Výhru v derby popsal trenér týmu U15 Róbert Barborík:
„Derby jsme začali výborně! Už ve třetí minutě jsme šli do vedení po hlavičce Behenského. 16. minuta znamenala vedení 2:0 po spolupráci hráčů Višinského, Langhamera a Kordiaka. Do poločasu jsme si vytvořili ještě tři čisté gólové příležitosti v pořadí Kordiak, Višinský a Prebsl. Úvod druhé půle byl v režii domácích, ale vytěžili z toho jenom jednu střelu do středu brány. My jsme měli čtyři možnosti odskočit Spartě na tři branky, ale dvě tutovky Kordiaka a další dvě Langhamera zůstaly nevyužité, přišel tak zákonitý trest v podobě penalty a kontaktního gólu. Za pět minut byl rozdíl skóre opět dvougólový po kolmé akci po ose Brejcha - Langhamer - Kordiak. Ještě jednou jsme pustili soupeře na kontakt po sporné penaltě na Kabonga, ale pouze na minutu, po kolmici Königa a přihrávce Višinského dorážel Málek,“ komentoval průběh derby trenér U15.
2:4

Sestavy

SK Slavia Praha

Vágner - Prebsl, Náprstek (52. Krunert), Veliký, Brejcha, Langhamer, Šimoník (52. Málek), Behenský, Vorel (43. König), Višinský, Kordiak

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 58. Karabec (pen.), 68. Kabongo (pen.) - 16. a 63. Kordiak, 3. Behenský, 69. Málek

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články