Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. Slezský FC Opava | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. Slezský FC Opava"

6:0
(2:0)
přát., 11. 2. 2018, Xaverov
přát., 11. 2. 2018, Xaverov
SK Slavia Praha - Slezský FC Opava
Branky: <b>Branky:</b> Hrubeš, Kopáček, Starý, Gajdošík, Garagič, vlastní
Mladší dorostenci pokračovali o víkendu dalším zápase Memoriálu Vlastislava Marečka, na umělé trávě na Xaverově hostili Opavu. V prvním duelu na severu Moravy sešívaní zvítězili vysoko 10:0.

Skóre utkání otevřel v prvním poločase Karel Hrubeš. Slavia měla několik dalších příležitostí, v největší z nich chytrým lobem přehazoval vyběhnutého brankáře hostů kapitán Jakub Kopáček, míč orazítkoval břevno branky.

V závěru poločasu se ale už Jakub Kopáček gólově prosadil. Kapitán příkladně nevzdal boj o dlouhý míč za obranu, stihl ho ještě na hrací ploše, poté obešel obránce a levačkou přidal druhý zásah Slavie, stanovil také podobu poločasového skóre na 2:0.

Třetí gól v síti Opavy přišel ve druhé půli. Po centru zprava zakončoval útočící hráč Slavie do brankáře, míč se pak následně odrazil od bránícího hráče do branky. V 62. minutě už to bylo 4:0. Z levé strany poslal do vápna míč Jonáš Kneifel, v pokutovém území byl nestřežený Štěpán Starý, který počtvrté rozvlnil síť za zády brankáře hostů.

Trenér Petr Mikolanda spolu se svým asistentem Martinem Hyským hnali svůj tým za dalšími trefami. Pátého zásahu se sešívaní dočkali v 73. minutě. Jonáš Kneifel přihrával z levé strana do středu na rozběhnutého Leoše Gajdošíka, který přesnou střelou zvýšil na 5:0. 

Poslední šestý gól přišel v 77. minutě, Jakub Kopáček vyslal na levé straně Jonáše Kneifela, který svým centrem našel na zadní tyči volného Maxe Garagiče, který hlavičkou uzavřel stav na 6:0.

Výhru nad Opavou hodnotil trenér Petr Mikolanda: „Před týdnem se oba týmy střetly poprvé a výsledek byl krutý pro domácí, tentokrát hosté přijeli s jinou taktikou. Naši kluci se pomalu rozjížděli a možná v hlavách hrálo roli, že se nám nemusí nic stát a hosté se sami porazí. Sami jsme se dostávali do problémů, které pramenily z velkého množství nepřesností a pomalé hře na míči. Hostům vyhovovalo menší hřiště pro mnoho soubojů, proto byla hra nepřesná. Když jsme se dostali do dobré příležitosti, tak nás zklamala střela nebo poslední přihrávka do finálního postavení. Komplikovaná hra se roztrhala přívalem branek, které kluci vstřelili v druhém poločase. Výhra zasloužená, množství branek odpovídající utkání, ale předvedená hra nebyla tentokrát uspokojivá. Za týden nás čeká velice těžký soupeř, který nám bude dělat jiné starosti, ale vím, že to kluci napraví jíž ve středečním utkání proti Ružomberoku,“ řekl k duelu trenér týmu U16.
6:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Surovčík – Matys, Hájek, Starý, Leitl – Kopáček, Křišťan, Kneifel – Garagič, Hrubeš, Gajdošík Střídali: Náprstek, Štěpnička

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> Hrubeš, Kopáček, Starý, Gajdošík, Garagič, vlastní

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články