Report ze zápasu MFK Frýdek-Místek vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu MFK Frýdek-Místek vs. SK Slavia Praha"

0:7
(0:1)
27. kolo, 28. 4. 2018, Stovky
27. kolo, 28. 4. 2018, Stovky
MFK Frýdek-Místek - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 28. a 70. Valenta, 81. a 83. Čerňanský, 46. Havránek, 67. Macháček, 87. Hönig
První vážnější akci zápasu přetavili sešívaní v gól, Daniel Kosek obešel v souboji jeden na jednoho bránícího hráče, přesnou přihrávkou našel před brankou Michaela Azilinona, který uklidil míč do sítě. Podle pomezního rozhodčího byl ale střelec gólu v době přihrávky v ofsajdu, branka proto nebyla uznána. Domácí také měli jednu velkou příležitost, útočník ale zakončoval vedle.

Další příležitost měl opět Michael Azilinon, jeho střelu ale brankář vyrazil na roh. Ve 28. minutě to už bylo 1:0 pro sešívané! Daniel Kosek rozehrál aut na levé straně, našel Adama Petráka, který si poradil na výbornou a přihrávkou našel Matěje Valentu, který otevřel skóre utkání.

Druhá trefa přišla hned po poločasové přestávce. Michael Hönig vysunul na pravé straně Karla Schneidera, který pěknou přihrávkou našel před odkrytou brankou Jana Havránka, který v poklidu zvýšil na 2:0.V 67. minutě zakombinovali ve středu pole Jan Havránek a Matěj Valenta, druhý jmenovaný posunul míč na Davida Macháčka, který pěknou střelou zpoza vápna trefil horní roh branky - 3:0.

Domácí se také snažili tlačit dopředu, brankář Jakub Markovič spolu s obranou ale všechny akce spolehlivě zastavil. 70. minuta přinesla druhou trefu Matěje Valenty, kterou mu svou přihrávkou připravil David Macháček. Poté přišla dvouminutovka střídajícího Bruna Čerňanského, nejprve se prosadil v 81. minutě po přihrávce Michaela Höniga, v 83. minutě se pak slovenský útočník napřáhl ze střední vzdálenosti, jeho ránu tečovala obrana mimo dosah brankáře.

Definitivní podobu skóre určila 87. minuta. Matěj Valenta vysunul na levé straně Michael Höniga, který postupoval sám na brankáře, se kterým si poradil.

Sešívaní tak vyhráli ve Frýdku-Místku 7:0. Další duel odehraje tým U19 v sobotu 5. 5. od 14:00 na Xaverově proti Opavě.
0:7

Sestavy

MFK Frýdek-Místek

Zouhar – Kudláček, Maceček, Kutáč, Šohaj, Kováč (55. Mrkvička), Buchlovský, Botur (67. Hammer), Ciesarík, Dudek, Hladík

SK Slavia Praha

Markovič - Schneider, Drozda, Mach, Kosek - Valenta, Macháček, Petrák (63. Čerňanský) - Azilinon, Hönig, Havránek (74. Zinhasovič)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 28. a 70. Valenta, 81. a 83. Čerňanský, 46. Havránek, 67. Macháček, 87. Hönig

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články