Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň"

5:0
(3:0)
23. kolo, 7. 4. 2018, Xaverov
23. kolo, 7. 4. 2018, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Branky: <b>Branky:</b> 5. Krobot, 27. Mach, 34. Janoušek, 54. Azilinon, 84. Valenta
Vstup do zápasu se Slavii povedl skvěle! Už v 5. minutě pronikl na pravé straně Jiří Janoušek a svým centrem našel ve vápně Ladislava Krobota, který se hlavou nemýlil - 1:0! V další šanci se po dobré práci na levé straně Daniela Koska dostal na malém vápně ke střele Michael Azilinon, ve skluzu ale branku přestřelil.

Blízko druhé trefy byli sešívaní v 16. minutě Matěj Valenta a Jiří Janoušek zakombinovali u pravé postranní čáry, druhý jmenovaný poslal na zadní tyč další centr, kde se k hlavičce dostal Jan Havránek, míč orazítkoval tyč. Ve 27. minutě to už bylo 2:0! Rychlý protiútok vedl Jan Havránek, poslal míč na Michael Azilinon, který patičkou našel neobsazeného Martina Macha, který se ocitl sám pře brankářem a s přehledem zvýšil na 2:0.

V další akci se už Jiří Janoušek dočkal gólu, celou akci si sám vybojoval a také zakončil. Míč získal díky výbornému napadání, předskočil obránce a zachytil přihrávku soupeře, a postupoval směrem na brankáře. Kličkou se ještě dokázal zbavit bránícího hráče a levačkou uklidil míč k přední tyči - 3:0! Hosté z Plzně se díky dobré obrané práci Slavie do žádné větší šanci nedostali. První poločas tak skončil vedením červenobílých 3:0!

Ve druhém poločase pokračovala Slavia ve skvělém výkonu. Ve 49. minutě našel Matěj Valenta volného Michaela Azilinona, jehož zakončení brankář vyrazil na roh. V 54. minutě už ale souhra těchto dvou znamenala čtvrtý gól v síti Plzně! Střelu Michaela Azilinona brankář vyrazil pouze před sebe, autor střely však niv nevzdal, protlačil se k odraženému míči a dopravil ho do branky - 4:0.

68. minuta přinesla střelu Jana Havránek ze střední vzdálenosti, povedený pokus skončil těsně vedle. V 74. minutě využil Jan Havránek svou chytrost, po faulu na polovině hřiště si všiml vyběhnutého brankáře Maříka a překvapivou střelou se pokusil přehodit gólmana hostů, míč jen těsně branku přeletěl.

Bůra dokonali sešívaní v 84. minutě. Druhou asistenci si připsal Jiří Janoušek, který vyzval ke střele Matěje Valentu, reprezentační záložník se nemýlil a stanovil konečnou podobu skóre na 5:0 pro dorostence Slavie!

Další kolo dorostenecké ligy čeká na Slavii v sobotu 14. 4. od 11:00 v Českých Budějovicích.

5:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič - Schneider, Drozda, Vilotić, Kosek - Mach (71. Petrák) - Janoušek, Valenta, Azilinon, Havránek (82. Bejbl) - Krobot (80. Zinhasović)

FC Viktoria Plzeň

Mařík - Kepl, Uzlík, Míka, Selnar (46. Vrba), Šulc, Štursa (82. Patrovský), Petr (65. Plecitý), Svoboda, Bartůněk, Hranáč

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 5. Krobot, 27. Mach, 34. Janoušek, 54. Azilinon, 84. Valenta

Aktuálně

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slávistická akademie je nejlepší v republice

11. 3. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Další články