Report ze zápasu FC Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha"

2:1p
(0:1)
22. kolo, 31. 3. 2018, ZŠ Jana Šoupala
22. kolo, 31. 3. 2018, ZŠ Jana Šoupala
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 76. Kaloč - 36. Azilinon
V Ostravě se hrálo bojovné utkání ve velkém tempu, na první výraznější šanci čekali diváci do 29. minuty, kdy Jan Havránek dobrým napadáním donutil obránce ke ztrátě míče, svou přihrávkou našel Ladislava Krobota,  který vyslal povedenou střelu, tu však brankář s velkými obtíži vytáhl na rohový kop. 

Ve 36. minutě už Slavia vedla 1:0! Ladislav Krobot vysunul na levé straně Karla Schneidera, který pěkným centrem levačkou našel hlavu Michaela Azilinona, který usměrnil míč mimo dosah brankáře Baníku! Domácí se dostali do náznaků příležitostí, ale pozorní obránci a brankář Markovič změnu skóre nedovolili.

Další příležitosti přišly ve druhém poločase, první z nich připravil dobrou přihrávkou na levou stranu Martin Mach, kde našel Ladislava Krobota, který vystřelil levou nohou, tentokrát branku jen těsně minul. Další šance přišla po rychlém brejku, přes Matěje Valentu a Michaela Azilinona se dostal míč k Andreii Sinteanovi, jehož střelu vytáhl brankář na břevno branky.

Domácí se dočkali vyrovnání po rohovém kopu, kdy se na přední tyči prosadil Kaloč a v krkolomné pozici dopravil míč do sítě. Sešívaní měli v závěru dvě nadějné příležitosti, nejprve pálil z dálky Jiří Janoušek, branku těsně minul, stejně tak si vedl Ladislav Krobot.

V penaltovém rozstřelu byli šťastnější domácí. Sešívaní tak podlehli Baníku Ostrava 1:2 po pokutových kopech.
2:1p

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič - Janoušek, Drozda, Vilotić (81. Bejbl), Schneider - Valenta, Mach, Azilinon (68. Petrák) - Havránek (86. Čerňanský), Sintean, Krobot

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 76. Kaloč - 36. Azilinon

Aktuálně

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slávistická akademie je nejlepší v republice

11. 3. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Další články