Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. SK Sigma Olomouc | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. SK Sigma Olomouc"

3:1
(1:1)
26. kolo, 18. 4. 2018, Xaverov
26. kolo, 18. 4. 2018, Xaverov
SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc
Branky: <b>Branky:</b> 64. a 74. Sintean, 6. Valenta - 45. Neuer
Utkání proti druhému celku tabulky se Slavii povedlo skvěle. Nejprve ve druhé minutě trefil Hönig tyč, v 6. minutě pak zakombinovala na levé straně dvojice Havránek - Hönig, druhý jmenovaný centroval do vápna na Imada Rondiće, po němž se k míči dostal Matěj Valenta, který otevřel skóre zápasu.

Ve 12. minutě měli velkou šanci hosté, po centru zprava zakončoval osamocený Zifčák, branku ale minul. Na druhé straně zahrozil po rychlé akci Karla Schneidera a Jiřího Janouška Michael Hönig, míč letěl těsně vedle zadní tyče. Další střelu vyslal David Macháček, která vyprašila rukavice brankáře Grögera.

V drese Olomouc zahrozil opět Zifčák, jeho hlavička mířila nad. V další šanci se ocitl olomoucký hráč osamocený na levé straně, gólem to ale neskončilo. Na druhé straně pronikal do vápna Imad Rondić, střílel ale mimo tři tyče. Sigma se dočkala vyrovnání v poslední minutě prvního poločasu, kdy centr do vápna uklidil za záda Markoviče Neuer.

Ve druhé půli měli více ze hry hosté, svůj menší tlak ale v gól neproměnili. Radovali se tak sešívaní. Po rohovém kopu se za vápnem dostal k míči Andrei Sintean a střelou k zadní tyči vrátil Slavii vedení! Na 3:1 zvyšoval opět rumunský reprezentant. Imad Rondić donutil napadáním obranu Sigmy k chybě, Andrei Sintean si naběhl za obranu a obloučkem přehodil brankáře Olomouce!

Sešívaní porazili Olomouc 3:1! Další duel odehraje tým U19 v sobotu 21. 4., kdy od 14:00 hraje na Xaverově s Karvinou.

Utkání proti Sigmě hodnotil trenér Pavel Trávník:
„Do utkání proti druhému celku v tabulce jsme velmi dobře vstoupili a už ve druhé minutě krásnou střelu Höniga z voleje zastavila tyč. V šesté minutě jsme se už radovali, po Hönigově přihrávce zablokovali obránci soupeře střelu Rondiče, ale Valenta se z dorážky nemýlil. Za chvíli měl další šanci po přihrávce Schneidera Hönig, ale branku těsně minul. Od patnácté minuty převzala otěže zápasu Sigma a až do poločasu byla lepším týmem, ale do vyložené šance jsme je nepustili. Ve 40. minutě po přihrávce Valenty byl sám před brankářem Rondič, ale na poslední chvíli mu míč ukopli. Ve 45. minutě soupeř vyrovnal po standardní situaci. V druhém poločase chtěly oba týmy strhnout vítězství na svou stranu. Ve velké šanci soupeře nás podržel Markovič. V 64. minutě jsme zahrávali rohový kop, soupeř odvrátil míč pouze na vápno a střídající Sintean se trefil přesně. Za deset minut získal míč Rondič, vysunul Sinteana a ten krásně přehodil gólmana soupeře. Do konce už jsme soupeře do ničeho nepustili a připsali jsme si velmi cenné vítězství,“ řekl k zápasu Pavel Trávník.
3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič - Schneider, Drozda, Mach, Kosek - Valenta (86. Petrák), Macháček, Hönig - Janoušek (71. Azilinon), Rondić, Havránek (56. Sintean)

SK Sigma Olomouc

Gröger - Diblík, Neuer, Zima, Matoušek, Zifčák, Spáčil, Sláma (78. Grygar), Galus (71. Baďura), Zmrzlý, Chytil (84. Grečmal)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 64. a 74. Sintean, 6. Valenta - 45. Neuer

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články