Report ze zápasu FK VIAGEM Příbram vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FK VIAGEM Příbram vs. SK Slavia Praha"

2:3p
(2:0)
18. kolo, 3. 3. 2018
18. kolo, 3. 3. 2018
FK VIAGEM Příbram - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 6. a 16. Polidar – 65. Krobot z pen., 67. Rondić
Do utkání v Příbrami naskočilo v útok dvojice Rondić – Krobot. Do vedení šli ale domácí, trefili se už v 6. minutě, po akci středem otevřel skóre Matěj Polidar. O deset minut později přidali domácí druhý zásah, tentokrát šel míč z levé strany a Matěj Polidar se prosadil podruhé.

Sešívaní se snažili dotáhnout ztrátu a zatlačili soupeře, do nebezpečné pozice se tlačil Rondić, míč mu v poslední chvíli obrana odkopla. V další šanci byl po rohovém kopu Daniel Kosek, jeho pohotová střela ale letěla těsně nad branku. Do šaten se tak šlo za poločasového vedení Příbrami 2:0.
Slavia i ve druhém poločase pokračovala v tlaku a domácí k míči příliš nepouštěla. Ve velké šanci se ocitl Libor Drozda, který byl úplně volný před odkrytou brankou, z první zakončoval ale nad. Pomezní rozhodčí by ale případný gól neuznal, jelikož signalizoval ofsajd.

Blízko gólu byl střídající Michael Azilinon, který se na vápně zbavil obránce a jeho tečovaná střela skončila na tyči. Sníženo bylo v 65. minutě. Imad Rondić byl v zakončení faulován v pokutovém území a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Ladislav Krobot, který oslavil první soutěžní trefu v kategorii U19.

O dvě minuty později se sešívaní dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu si míč našel Imad Rondić a hlavičkou srovnal stav utkání na 2:2. Sešívaní toužili po vítězné trefě, které se ale nedočkali. Oba týmy tak braly po bodu, o zisku druhého rozhodl penaltový rozstřel. 

V něm svůj pokutový kop proměnili Imad Rondić, Ladislav Krobot, Adam Petrák a Michael Azilinon, naopak neproměnil Michael Hönig. Brankář Radimský dokázal jednu penaltu chytit, druhou hráči domácích poslali nad branku.

Sešívaní tak z Příbrami vezou dva body za výhru 3:2 po pokutových kopech. Další duel odehrají dorostenci v sobotu 10. 3. od 12:15 se Zlínem na Xaverově.

Utkání v Příbrami hodnotil trenér Pavel Trávník:
„Na malém hřišti jsme hrubě nezvládli první poločas. Hráli jsme pomalu a složitě, soupeř byl důraznější v soubojích a po našich chybách dvakrát skóroval. V druhém poločase po vystřídání se náš výkon zvednul, za dvě minuty jsme dokázali vyrovnat, trefili jsme tyč a nějaké další šance jsme neproměnili. Penaltový rozstřel jsme zvládli,“ komentoval duel v Příbrami trenér U19.
2:3p

Sestavy

SK Slavia Praha

Radimský – Janoušek (87. Schneider), Vlček, Drozda, Kosek – Havránek (58. Petrák), Macháček (58. Azilinon), Valenta, Hönig – Krobot, Rondić

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 6. a 16. Polidar – 65. Krobot z pen., 67. Rondić

Aktuálně

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slávistická akademie je nejlepší v republice

11. 3. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Další články