Juniorka: Třígólová výhra nad Meteorem | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Třígólová výhra nad Meteorem

0:3
(0:3)
přát., 6. 2. 2018, UMT Štěpničná
přát., 6. 2. 2018, UMT Štěpničná
FK Meteor Praha VIII - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 18. a 40. Gurbanov, 13. Mitrano
PRAHA - V mrazivém úterním večeru odehrála juniorka Slavie další přípravný duel před startem jarní části Juniorské ligy. Sešívaní svou výhru zařídili již v prvním poločase, kdy se dvakrát prosadil Samir Gurbanov, jednou se pak trefil Alejandro Mitrano.
V předposledním přípravném duelu se musel trenér Pavel Řehák obejít bez Imada Rondiće, kterého trápí lehké zdravotní problémy. Dále pak do hry nezasáhl Andrei Sintean, který odcestoval na sraz národního týmu Rumunska do devatenácti let, v jehož dresu odehraje ofenzivní hráč Slavie dva přípravné duely proti Irsku.

Do sestavy naopak opět naskočila dvojice testovaných hráčů Samir Gurbanov a Stefan Vilotić. Na levém kraji obrany pak nastoupil Per-Egil Flo, který se připravuje s juniorským týmem.

Sešívaní začali pěkně zostra a už v první minutě vypustil pěknou střelu směrem na branku Meteoru Kristijan Trapanovski, jeho povedený pokus ale brankář s velkými problémy vytáhl mimo tři tyče. První gól Slavie přišel ve 13. minutě. Samir Gurbanov pronikal do pokutového území, kde ho obránce zastavil nedovoleně a rozhodčí odpískal pokutový kop. K jeho rozehrávce se postavil Alejandro Mitrano a chladnokrevně nařízenou penaltu proměnil.

O pět minut později se mohli sešívaní radovat z druhého zásahu. Opět to byl Samir Gurbanov, který přešel v souboji jeden na jednoho přes obránce, následně se dostal do zakončení, které brankář vyrazil pro domácí tak nešťastně, že se míč od zakončujícího Samira Gurbanova odrazil do odkryté branky - 2:0! Na druhé straně naopak předvedl skvělý reflex Krsto Ljubanović a dobrým zákrokem svůj tým podržel.

Ve 35. minutě byla Slavia blízko třetímu zásahu. Kristijan Trapanovski poslal od rohového praporku skvělý míč do pokutového území, na zadní tyči byl úplně osamocený Stefan Vilotić, odkrytou branku ale netrefil. Třetí zásah tak přišel až ve 40. minutě, velký podíl na něm měl stoper Daniel Stropek, který se nerozpakoval a z velké dálky vypustil na branku ránu jak z děla, která se od břevna odrazila k nohám dobíhajícího Samira Gurbanova, ten už neměl problém doklepnout míč do branky.

Ve druhém poločase se už diváci další branky nedočkali, ačkoliv bylo k vidění několik zajímavých akcí, míč za záda brankářů se hráčům v poli dopravit nepodařilo. Sešívaní tak porazili divizní Meteor 3:0, o své výhře rozhodli už v prvním poločase.

Generálka na jarní část Juniorské ligy čeká juniorku v neděli 11. 2. od 13:30 na umělé trávě na Xaverově.
0:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Ljubanović (46. Radotić) - Schnürer, Stropek, Vilotić, Flo - Mitrano, A. Lauricella - Veselý (46. Krejdl), Nabiyev, Gurbanov - Trapanovski

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 18. a 40. Gurbanov, 13. Mitrano

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články