Slavia si zpestřila přípravu výhrou 5:0 nad Žižkovem | SK Slavia Praha
Více

Slavia si zpestřila přípravu výhrou 5:0 nad Žižkovem

5:0
(2:0)
přát, 20. 1. 2018, Vyšehrad
přát, 20. 1. 2018, Vyšehrad
SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov
Branky: <b>Branky:</b> 2. Jugas, 15. Bořil, 61. Auer, 66. Stoch (pen.), 86. Stoch <br> <b>Rozhodčí:</b> Matějček – Frimmel, Koval<br>
PRAHA/VYŠEHRAD - Trenér Jindřich Trpišovský proti Viktorce vyslal do každé půle jinou jedenáctku a proti druholigovému soupeři se dokázaly prosadit obě. Slavia zdolala Žižkov 5:0 a ve druhém poločase se navíc brankou blýskl i sedmnáctiletý benjamínek testovaný Jonas Auer.
Slavia si před odletem na herní soustředění zpestřila sobotu přípravným utkáním s Viktorkou Žižkov. Trenér Jindřich Trpišovský postrádal na Vyšehradě Milana Škodu a Tomáše Součka, kteří doléčovali zranění z kondičního soustředění. Den před zápasem si pak na tréninku obnovil zranění kolene Muris Mešanovič a čeká ho operace. Scházel tak nejen proti Žižkovu, chybět bude pravděpodobně i celé jaro.

Do prvního poločasu tak poslal trenér navrátilce Ruslana Mingazova nebo Pavla Buchu. A sešívaní otevřeli skóre utkání už ve druhé minutě. Centr od rohového praporku odhlavičkoval jeden z obránců, ale pouze na hranici vápna, kde byl připravený Jakub Jugas a míč z první umístil přesně k tyči.

V šesté minutě hlavičkoval po rohovém kopu druhý ze sešívaných stoperů Simon Deli, jeho zakončení ale minulo zadní tyč. O pět minut později vyrazili sešívaní do rychlého protiútoku po pravém křídle, Zmrhalovo zakončení ale z brankové čáry před dobíhajícím Necidem vykopl Dressler.

Slavia se podruhé radovala po čtvrthodině hry. Sýkora si při autovém vhazování narazil s Dannym a centrem přenesl hru na pravou stranu, kde do vápna nabíhal Jan Bořil. Obránce Slavie pak hezkým volejem propálil žižkovského gólmana Hrubeše.

Ve 23. minutě získali sešívaní míč po standardní situaci soupeře a vyrazili do brejku, ten sice zastavil Hrubeš, míč se ale vrátil na kopačky sešívaných a po centru Sýkory hlavičkoval na pravé straně Mingazov vedle.

V minutě 36. zkusil gólmana zaskočit střelou zpoza vápna Zmrhal, jeho přízemní pokus ale proletěl těsně vedle levé tyče. O dvě minuty později dostihl Sýkora na levém křídle míč a umístil ho před branku, Tomáš Necid ale ve složité pozici zakončoval nepřesně.

Před koncem poločasu pak ještě vyzkoušel Hrubešovu pozornost střelou z dálky Josef Hušbauer, gólman Žižkova byl ale pozorný.

Trenér Trpišovský vyslal po přestávce do hry čerstvou jedenáctku, pouze v brance zůstal Přemysl Kovář. Do hry se zapojili i osmnáctiletý bosenský útočník Imad Rondič, který nedávno posílil juniorku, a sedmnáctiletý rakouský záložník Jonas Auer, který je ve Slavii na testech.

Viktorka se prezentovala zakončením v 51. minutě, Volkově střele zpoza vápna ale scházela přesnost a branku těsně minul.

Ve druhé půli se nakonec jako první prosadil ten nejmladší v sešívaném – Jonas Auer! Ten dostihl Rondičův nákop mezi dvojicí obránců a od levé tyče poslal míč do branky mezi nohama Josefa Řeháka.

O pět minut později Vedral fauloval ve vápně Imada Rondiče tlačícího se do zakončení a sudí Matějček nařídil pokutový kop. Jeho exekuci vzal na sebe Miroslav Stoch a Řehák sice vystihl stranu, míč mu ale pod tělem proklouzl na branky a Slavia tak vedla už 4:0.

Viktorka reagovala střelou Podrazkého, který se snažil přeloboval vyběhnutého Kováře. Ten ale míč i s pomocí brankové konstrukce vytěsnil z branky. Vzápětí na druhé straně pálil zblízka Stoch, Řehák ale jeho střelu pohotově vytěsnil mimo tyče.

V 86. minutě vyrazil do úniku Auer, který tváří v tvář Řehákovi zakončil jen do náruči žižkovského gólmana. Ten vzápětí rozehrál, jeho spoluhráče ale o míč obral Miroslav Stoch, potáhl si míč k vápnu a krásnou střelou do růžku branky navýšil stav utkání na 5:0 pro sešívané.

V samotném závěru ještě zahrával standardní situaci Stoch, na jeho centr si vyskočila nová akvizice Lukáš Pokorný, jeho hlavička ale mířila těsně nad. Slavia tak porazila Viktorku Žižkov 5:0 a v úterý vyrazí na herní soustředění do Dubaje.

5:0

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Kovář – Bořil, Jugas, Deli, Sýkora – Mingazov, Bucha, Hušbauer, Zmrhal – Danny – Necid
2. poločas: Kovář – Pardubský, Frydrych, Pokorný, Sobol – Stoch, Hromada, Ngadeu, Auer – van Buren, Rondič

FK Viktoria Žižkov

1. poločas: Hrubeš – Dressler, Švejdík, Mareš, Čmelík – Andreas R. – Zaradny, Čermák, Urbanec – Badocha – Musa
2. poločas: Řehák - Hašek, Vedral, Toml, Čmelík - Pavlata, Eliáš - Zaradny, Podrazký, Volek - Telnar

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 2. Jugas, 15. Bořil, 61. Auer, 66. Stoch (pen.), 86. Stoch <br> <b>Rozhodčí:</b> Matějček – Frimmel, Koval<br>

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články