Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň"

8:1
(4:0)
14. kolo, 14. 4. 2018, Xaverov
14. kolo, 14. 4. 2018, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Branky: Branky:23´67´Szewieczková, 33´Bartovičová,35´Krejčiříková, 44´Svitková,54´Kožárová, 77´Jarchovská,87´Necidová
Slávistky si v dalším ligovém kole poradily s Plzní vysoko 8:1, kdy hlavní postavou byla Tereza Szewieczková, autorka dvou branek a dvou asistencí. Dále se prosadily Bartovičová, Krejčiříková, Svitková, Kožárová, Jarchovská a Necidová.

Slavia v posledním ligovém kole základní části chtěla potvrdit pětibodové vedení v lize. Proti Plzni si hned vypracovala územní převahu a přicházely šance. Kožárová trefila břevno, z dorážky Pincová zakončila jen do brankářky. 

Další možnosti měly Pěničková nebo Svitková, obě ale mířily jen do míst, kde stála Vaníčková. Ve 23. minutě se přes Kožárovou dostal míč k Szewieczkové, která zamířila přesně k tyči. 

Další dvě branky byly zajímavé, nejdříve na krátko slávistky rozehrály roh a centrovaný míč Bartovičové zapadl o zadní tyč do branky. A přímo z rohu skórovala Krejčiříková.

Před koncem poločasu po dalším z mnoha náběhů centrovala Szewieczková, brankářka vyrazila před sebe a Svitková s přehledem dopravila míč do branky.

Ve druhém poločase Plzeň dokázala snížit, když využila zaváhání slávistek, Mášová šla sama na Votíkovou a šikovným lobem jí přehodila. Uplynuly pouze dvě minuty, po rohu Svitkové si na malém vápně zpracovala míč Kožárová a díky dostatku prostoru jej následně dostala za Vaníčkovou. 

V 67. minutě unikla obraně Szewieczková a hezkou střelou o tyč překonala plzeňskou brankářku. Další branka padla v 78. minutě, po přesném centru Szewieczkové se z voleje prosadila Jarchovská. V závěru ještě skórovala Necidová po krásné střele z dálky. 

Slavia měla velkou převahu, řadu útoků a bylo to jen o správném řešení finálních a předfinálních situací, případně lepší zakončení, aby celkový výsledek byl ještě  výraznější.
8:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Votíková,Chlastáková,Bartoňová, Pincová,Bartovičová,Szewieczková ,Pěničková,Krejčiříková,Svitková, Kožárová,Jessen

Detaily utkání

Statistiky
Branky:23´67´Szewieczková, 33´Bartovičová,35´Krejčiříková, 44´Svitková,54´Kožárová, 77´Jarchovská,87´Necidová
Diváci
150

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články