Obrat v druhém poločase přinesl postup do čtvrtfinále poháru | SK Slavia Praha
Více

Obrat v druhém poločase přinesl postup do čtvrtfinále poháru

1:3
(1:0)
MOL Cup, 25. 10. 2017
MOL Cup, 25. 10. 2017
FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky: </b>21. Nový – 52. Frydrych, 56. Necid, 59. Flo<br> <b>ŽK: </b>Záviška - Bílek<br> <b>Rozhodčí: </b>Houdek – Kubr, Vlasjuk<br>
JIHLAVA - V osmifinále MOL Cupu cestovali slávisté na hřiště Jihlavy. Domácí sice po prvním poločase vedli díky gólu Jana Závišky, sešívaní ale v druhé půli vývoj utkání po trefách Michala Frydrycha, Tomáše Necida a Per-Egila Floa otočili a postupují do jarní části domácího poháru.
Trenér Jaroslav Šilhavý udělal pro pohárové utkání v Jihlavě několik změn. V brance se představil Přemysl Kovář, do obrany se po dlouhé době vrátili kapitán Jiří Bílek nebo Per-Egil Flo. Na hrotu útoku nastoupil Tomáš Necid.

Poprvé v zápase o sobě dali vědět sešívaní, když si v 10. minutě na pravém křídle skvěle vyměnili míč Zmrhal s Dannym a právě prvně jmenovaný pravou nohou následně našel ve vápně portugalského záložníka, který z voleje prověřil Rakovana. Ten jeho pokus vyrazil.

Domácí se ale nenechali zaskočit a rozhodně nebyli v první půli horším týmem. Ve 21. minutě pak Jihlava slávisty překvapila gólem. Ke střele zhruba z dvaceti metrů se dostal Martin Nový a přesnou ranou se trefil k zadní tyči Kovářovy branky.

Za pět minut si míč po faulu na Zmrhala postavil k přímému kopu Miroslav Stoch a jeho technická střela mířila těsně nad břevno. Sešívaní se v závěru poločasu snažili kombinační hrou o vyrovnání, k výraznějším šancím to ale nevedlo.

Do druhé půle udělala trenér Šilhavý jednu změnu. Miroslava Stocha nahradil Mick van Buren a byl to právě holandský útočník, kdo měl prsty v obratu skóre.

Nejprve našel na pravém křídle Michala Frydrycha, který si míč posunul a následně vyslal směrem na branku prudký centr. Ten překvapivě skončil přesně pod břevnem a bylo vyrovnáno.

Druhý gól sešívaných přišel v 56. minutě. Hromada vybojoval míč pro van Burena, který se skvěle zbavil obránce a postupoval z pravé strany sám do vápna, kde našel ještě lépe postaveného Necida a ten přidal svůj osmý soutěžní gól v devátém zápase po návratu do Slavie.

Skvělý obrat byl dokonán za tři minuty, kdy slávisté přidali třetí gól. A byla to povedená akce! Danny našel skvěle rozběhnutého Zmrhala, který zpětnou přihrávkou vybídl ve vápně Floa. Norský obránce se trefil přesně k zadní tyči - 3:1.

V 73. minutě poslal aktivní Flo centr do vápna, kde se k hlavičce dostal Necid. Pokus slávistického odchovance šel těsně vedle levé šibenice. Za dvě minuty odpověděla i Jihlava. Domácí měli nadějný brejk, který nebezpečnou střelou zakončil Krejčí, Kovář vytáhl jeho pokus na roh, po němž došlo k nebezpečné skrumáži ve vápně, sešívaná obrana ale odolala.

Jedenáct minut před koncem se od Frydrycha dostal míč k van Burenovi, který ale obloučkem mířil vedle branky.

Protože závěr utkání si slávisté i přes snahu domácí Jihlavy pohlídali, postoupil tým Jaroslava Šilhavého po zlepšeném výkonu ve druhé půli zaslouženě do čtvrtfinále domácího MOL Cupu. V neděli čeká slávisty další utkání, tentokrát se v rámci HET ligy představí na Slovácku.
1:3

Sestavy

FC Vysočina Jihlava

Rakovan – Tlustý (65. Urblík), Kryštůfek, Krejčí, Keresteš – Záviška, Vaculík, Nový, Novotný (76. Dvořák) – Ikaunieks, Rabušic (68. Klíma)

SK Slavia Praha

Kovář – Frydrych, Bílek (K), Jugas, Flo – Hromada, Rotaň – Stoch (46. van Buren), Danny (77. Altintop), Zmrhal – Necid (88. Škoda)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky: </b>21. Nový – 52. Frydrych, 56. Necid, 59. Flo<br> <b>ŽK: </b>Záviška - Bílek<br> <b>Rozhodčí: </b>Houdek – Kubr, Vlasjuk<br>
Diváci
2348

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články