Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. 1.FC Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. 1.FC Slovácko"

0:1
(0:0)
17. kolo, 24. 2. 2018, UMT Xaverov
17. kolo, 24. 2. 2018, UMT Xaverov
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Branky: <b>Branky:</b> 84. Kohút
V prvním poločase se hrálo převážně na polovině Slovácko, sešívaní svého soupeře do vážnější šance nepustili. První zajímavou střeleckou pozici měl David Beňo, jeho zakončení ve vápně ale obrana zblokovala. V 19. minutě hlavičkoval po centru Jana Havránka na zadní tyči Jiří Janoušek, míč těsně minul levou tyč branky hostů.

O minut později byla Slavia blízko gólů. Na pravé straně zakombinovali Karel Schneider a Jiří Janoušek, první jmenovaný pronikl do vápna a přihrával před branku, jeho přihrávku srazil obránce hostů směrem na bránu Slovácka, brankář hostů ale v poslední chvíli míč vytáhl na roh. Ve 28. minutě měla Slavia velkou šanci, po standardní situaci hostů následoval rychlý brejk, sám na branku se po přihrávce Matěje Valenty řítil David Beňo, své zakončení ale nasměroval těsně mimo.

V další velké šanci byl po akci Jiřího Janouška opět David Beňo, který ale z malého vápna zakončoval vedle, nabízela se však také varianta přihrávky před odkrytou branku na Jana Havránka. V závěru poločasu vyslal na pravé straně Matěj Valenta Jiřího Janouška, na jehož ostrý přízemní centr útočící hráči jen těsně nedosáhli.

Ve druhém poločase pokračoval velký tlak Slavie. Tomáš Vlček našel krásnou dlouhou přihrávkou za obranu rozběhnutého Michaela Azlinona, jeho zakončení nohou vyrazil brankář Holeček. Po další přihrávce před branku z nohy Jiřího Janouška zakončoval Michael Azilinon vedle, stejně tak připravil Jiří Janoušek šanci pro Jana Havránka, ten se tlačil k zakončení hlavou, brankou to ale neskončilo.

Tlak sešívaných neustával. Jedny z největších šancí zápasů přišly paradoxně během pár okamžiků. Nejprve se po centru Karla Schneidera dobře dostal do zakončení Ladislav Krobot, jeho hlavičku pohotovým zákrokem vytáhl brankář, k odraženému míči se dostal Jan Havránek, z těžkého úhlu trefil tyč, následně se k němu míč vrátil, předložil ho na malé vápno k Michaelu Azilinonovi, který ale trefil pouze břevno branky.

Do vedení však šli z ojedinělé akce hosté, dlouhý odkop si našel Michal Kohút, zasekávačkou si připravil míč na střelu a zakončil k zadní tyči. Sešívaní se v závěru snažili o vyrovnání, ale gólu se nedočkali.

I přes výraznou herní převahu tým U19 podlehl Slovácku 0:1. Další zápas dorostenecké ligy hrají dorostenci v sobotu 3.3. od 11:00 v Příbrami.
0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič - Schneider (89. Zinhasovič), Drozda, Vlček, Kosek - Beňo (65. Krobot), Macháček, Valenta - Janoušek (79. Petrák), Azilinon, Havránek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 84. Kohút

Aktuálně

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slávistická akademie je nejlepší v republice

11. 3. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Další články