Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové"

3:2p
(1:1)
12. kolo, 28. 10. 2017, Xaverov
12. kolo, 28. 10. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové
Branky: <b>Branky:</b> 29. a 59. Čerňanský - 43. Samko, 47. Kadlec
Úvodu zápasu se lépe povedl hostům z Hradce, dvě zajímavé příležitosti měl Firbacher, ani v jedné se však nedokázal gólově prosadit. Slavia zahrozila po akci Andreie Sinteana, po jehož průniku se dostal k míči Ladislav Krobot, který našel centrem hlavu Matěje Valenty, ten však míč tečoval těsně vedle zadní tyče.

Vedoucí gól Slavie přišel ve 29. minutě. Tentokrát centroval do vápna Matěj Valenta, Andrei Sintean sklepl míč hlavou k Brunovi Čerňanskému, slovenský útočník si míč zpracoval a uklidil míč mimo dosah brankáře - 1:1. Po další akci Ladislava Krobota a Bruna Čerňanského se do šance dostal netradiční hlavičkář Jan Havránek, také on branku těsně minul.

Hradec Králové srovnal v samém závěru prvního poločasu. Centr z pravé strany našel před brankou osamoceného Samka, který zakončil k tyči a srovnal na 1:1. Hostům se povedlo na konec prvního poločasu navázat ve 47. minutě, po dalším centru ze strany hlavičkoval na zadní tyči osamocený Kadlec a Hradec Králové tak vedl 2:1.

Sešívaní vyrovnali v 59. minutě, Matěj Valenta prodloužil míč na Bruna Čerňanského, který z těžké pozice uklidil míč přesně k zadní tyči - 2:2! Slavia mohla strhnout zápas na svou stranu, zajímavé příležitosti měli Jan Havránek nebo Ladislav Krobot. V závěru zápasu přišla velká šance Hradce Králové, brankář Denis Radimský ale zabránil míči v cestě do sítě.

V následném penaltovém rozstřelu se v dresu Slavie trefili Bruno Čerňanský, Adam Petrák, Ladislav Krobot a Libor Drozda. Jelikož hosté dva pokutové kopy neproměnili (jeden zastavilo břevno, druhý chytil Denis Radimský), bere Slavia z utkání dva body.


3:2p

Sestavy

SK Slavia Praha

Radimský - Schneider, Drozda, Macháček, Kosek - Petrák, Valenta - Havránek (78. Pek), Sintean, Krobot - Čerňanský

FC Hradec Králové

Brát – Kadlec, Havel, Doležal (75. Rajnoch), Soukeník, Štěrba (56. Vencl), Samko, Finěk, Horák, Mokrejš, Firbacher

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 29. a 59. Čerňanský - 43. Samko, 47. Kadlec

Aktuálně

Víkendové vítězství mladších i starších žákyň v derby

19. 3. 2024
Mládežice Slavie mají za sebou úspěšný víkend, mladší i starší žákyně vyzvaly na souboj rivala ze Sparty a obě dvě utkání zvládly vítězně!

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Další články