Report ze zápasu Slezský FC Opava vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu Slezský FC Opava vs. SK Slavia Praha"

1:3
(0:2)
10. kolo, 21. 10. 2017, MěS Lipová
10. kolo, 21. 10. 2017, MěS Lipová
Slezský FC Opava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 61. Veselý (pen) - 8. Drozda, 38. Havránek, 53. Valenta
Po dvoukolové pauze nastoupili dorostenci na půdě Opavy a hned od prvních minut se tlačili před bránu soupeře. Už ve druhé minutě napřáhl zpoza vápna Michael Hönig, povedenou ranou orazítkoval břevno. Další dvě nadějné střely měl David Beňo, první brankář domácích vyrazil, druhé zakončení zblokovala obrana.

Vedení přišlo v osmé minutě. Jan Havránek rozehrál standardní situaci na Michaela Höniga, který vrátil míč na vápno na Libora Drozdu, střední obránce si míč připravil na střelu a chytrou umístěnou střelou k zadní tyči nedal brankáři šanci. Ve 28. minutě se dostal ke střele Matěj Valenta, míč skončil těsně nad brankou.

Druhá trefa přišla po rychle rozehraném autu Michaela Höniga, který poslal do úniku Matěje Valentu, ten na levé straně obešel obránce a předložil míč k Janu Havránkovi, který o tyč zvýšil na 2:0 pro červenobílé.

Další trefy padaly ve druhém poločase, v 53. minutě se prosadila opět Slavia. Přízemní centr Karla Schneidera se dostal až na zadní tyč k Matěji Valentovi, ten ve skluzu dopravil míč do odkryté branky a ke své asistenci si připsal také gól. Další velkou šanci připravil pro Jana Havránka David Beňo, záložník Slavie si poradil s obráncem a levačkou protáhl brankáře, který vytáhl míč na roh.

Domácí se dočkali snížení zásluhou proměněného pokutového kopu Veselého. V závěru utkání byl pro obranu Opavy nebezpečný střídající Bruno Čerňanský, který si dokázal připravit příležitosti, stav utkání se už ale neměnil.

Slavia U19 tak dovezla z Opavy tři body za výhru 3:1, hned v úterý 24. 10. čeká dorostence další dlouhá cesta, od 13:30 hrají v Karviné.

1:3

Sestavy

Slezský FC Opava

Vyklický – Štefka, Dybal, Stošek, Veselý, Hartmann, Darmovzal (70. Večerek), Musila, Fusek (46. Šefčík), Čonka (63. Hluchý), Souček

SK Slavia Praha

Radimský - Schneider, Drozdy, Macháček, Janoušek - Beňo, Petrák - Havránek (87. Pek), Valenta (78. Vaněk), Hönig - Čvančara (70. Čerňanský)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 61. Veselý (pen) - 8. Drozda, 38. Havránek, 53. Valenta

Aktuálně

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slávistická akademie je nejlepší v republice

11. 3. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Další články