Report ze zápasu MFK Karviná vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu MFK Karviná vs. SK Slavia Praha"

2:1
(2:1)
11. kolo, 24. 10. 2017, Kovona
11. kolo, 24. 10. 2017, Kovona
MFK Karviná - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 10. Seriš, 44. Meder – 15. Nabiyev
Slavia vstoupila do utkání dvěma velkými příležitostmi. Nejprve Adam Petrák našel přihrávkou na křídle Jiřího Janouška, kterým centroval do vápna, kde odvedl dobrou práci Bruno Čerňanský, míč se dostal k Ladislavu Krobotovi, jehož zakončení brankář s obtíži vytáhl na břevno. Následoval rohový kop, po němž se znovu dostal do šance Ladislav Krobot, míč ale do branky nedopravil.

Ze své první šance se Karviná dostala do vedení. Po centru ze strany se po skrumáži na přední tyči dostal před odkrytou branku k Serišovi, který už měl před sebou odkrytou branku. Domácí měli poté další velkou příležitost, ale útočník místo zakončení volil přihrávku, která byla nepřesná. Slova se tak ujmuli sešívaní, Jan Havránek našel krásnou křížnou přihrávkou Farida Nabiyeva, který si narazil s Ladislavem Krobotem, a srovnal na 1:1.

Poté se Karviná dostala do několika příležitostí, její druhý a zároveň vítězný gól padl ve 44. minutě po standardní situaci, kdy se hlavou trefil Meder.

Slavia ve druhém poločase šla za vyrovnáním, domácí ale hrozili z rychlých protiútoků. V závěru se do velké šance na srovnání skóre dostal Libor Drozda, sám před brankářem ale úspěšný nebyl. Karviná tak vyhrála v dohrávaném utkání devátého kola nad Slavií 2:1.

Další zápase čeká dorostence v sobotu 28. 10., ve sváteční den hostí na Xaverově Hradec Králové, výkop je v 11:00. 
2:1

Sestavy

MFK Karviná

Tichý – Hejda, Mader, Macko, Bielan, Wala, Vlachovský, Fokaidis, Seriš (90. Klimek), Pisarek (90. Kaczmarczyk), Ratica (82. Navrátil)

SK Slavia Praha

Ljubanović - Schneider, Drozda, Macháček, Janoušek (60. Kosek) - Petrák (79. Vaněk), Valenta - Havránek, Krobot, Nabiyev (60. Pek) - Čerňanský

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 10. Seriš, 44. Meder – 15. Nabiyev

Aktuálně

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slávistická akademie je nejlepší v republice

11. 3. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Další články