Report ze zápasu FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha"

1:2
(0:1)
8. kolo, 23. 9. 2017, Luční ulice
8. kolo, 23. 9. 2017, Luční ulice
FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 53. Šulc - 8. Beňo (pen), 81. Schneider
Sešívaným v utkání hodně pomohlo brzké vedení, do kterého šli už v 7. minutě! David Macháček našel dlouhou přihrávkou za obranu rozběhnutého Michaela Höniga, který prvním dotykem udělal kličku brankáři Maříkovi, který ho fauloval a následoval pokutový kop. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil kapitán David Beňo.

Plzeň se snažila o vyrovnání a vytvořila si několik zajímavých příležitostí, v jedné z nich postupoval sám na brankáře Jakuba Markoviče plzeňský Štursa, gólman Slavie ale vytáhl skvělý zákrok! Také v dalších příležitostech byl Jakub Markovič připraven. V závěru poločasu se do samostatného úniku dostal Tomáš Čvančara, svým zakončením ale orazítkoval tyč za zády Maříka.

Vyrovnání přišlo v úvodu druhého poločasu, po centru do vápna se v závaru před brankou nejlépe zorientoval Pavel Šulc a srovnal na 1:1. Také druhá část utkání se hrála ve velkém tempu, zajímavou příležitost měl Andrei Sintean, který se zbavil obránce, levačkou ale v dobré pozici střílel pouze doprostřed, brankář Mařík míč i tak zachytil jen se velkými problémy.

Rozhodnutí přišlo v 80. minutě. Míč se dostal za velkým vápnem ke Karlu Schneiderovi, který neváhal a napálil míč k přední tyči, Mařík v brance Plzně se po jeho střele natahoval marně – 2:1 pro sešívané! Plzeň si vytvořila v závěru tlak, do větší šance se ale nedostala. Slavia naopak hrozila z rychlých brejků, ale ani jeden z nich nedokázala gólově vyřešit, byť na to příležitost byl, hlavně v případě Ladislava Krobota nebo Andreie Sinteana.

Sešívaní vedení udrželi a z Plzně berou tři body!
1:2

Sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Čihák, Pihrt, Plecitý, Kepl, Štursa (72. Selnar), Petr, Svoboda, Uzlík (85. Žilák), Šulc (80. Vilček), Hranáč

SK Slavia Praha

Markovič - Schnider, Drozda, Macháček, Kosek - Beňo, Petrák - Hönig, Vaněk (46. Sintean), Nabiyev (85. Krobot) - Čvančara (79. Valenta)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 53. Šulc - 8. Beňo (pen), 81. Schneider

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články