Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava"

1:0
(0:0)
7. kolo, 16. 9. 2017, Xaverov
7. kolo, 16. 9. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava
Branky: <b>Branky:</b> 85. Sintean
V základní sestavě se objevili tři hráči mladšího dorostu – Jakub Markovič, Ladislav Krobot a Daniel Kosek. Pro třetího jmenovaného to byla premiéra v soutěžním utkání U19.

První velkou příležitost měla Slavia, po rohovém kopu se dostal k míči Farid Nabiyev, jeho umístěná střela orazítkovala tyč. Také hosté měli velkou šanci, útočník Baníku již uklízel míč do odkryté branky, svou střelou ale trefil obránce na brankové čáře.

Hned v úvodu druhé půle zahrozil po přihrávce Farida Nabiyeva Andrei Sintean, zpoza vápna ale střílel těsně mimo. V 62. minutě se po přihrávce Karla Schneidera dostal do koncovky Farid Nabiyev, jeho dobré zakončení na přední tyč skvělým zákrokem zneškodnil golman Baníku.

80. minuta ještě branku nepřinesla, ale šance na otevření skóre byla velká. Centr Andreie Sinteana našel hlavu Tomáše Čvančary, brankář Murin ovšem opět předvedl krásný zákrok.

Rozhodující moment zápasu přišel v 85. minutě. Slavia ubránila rohový kop soupeře, obrana míč odvrátila, dlouhý nákop si krásně prvním dotykem zpracoval Farid Nabiyev přímo do běhu, povedenou přihrávkou mezi obránce poslal do samostatného úniku Andreie Sinteana, který střelou k tyči rozhodl o výhře Slavie!
1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič - Schneider, Drozda, Macháček, Kosek - Beňo (83. Valenta), Petrák - Hönig, Krobot (46. Sintean), Nabiyev - M. Lauricella (67. Čvančara)

FC Baník Ostrava

Murin – Dolba, Srubek, Blejchař, Buchta (C), Pak, Kaloč (87. Kludka), Žák (60. Tůma), Houdek (77. Zajíček), Vician, Russmann

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 85. Sintean

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články