Report ze zápasu FC Zlín vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Zlín vs. SK Slavia Praha"

2:3p
(1:2)
4. kolo, 26. 8. 2017, Areál Vl.Marečka
4. kolo, 26. 8. 2017, Areál Vl.Marečka
FC Zlín - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 21. Havránek, 33. Hönig
Premiérový start v dresu týmu U19 si připsali dva hráči z týmu U17 - brankář Jakub Markovič a útočník Ladislav Krobot. První soutěžní utkání v dresu Slavie odehrál také rumunský záložník Andrei Sintean.

Už ve 4. minutě si Slavia vytvořila velkou příležitost. Andrei Sintean našel přihrávkou Jana Havránka, který si míč narazil s Ladislavem Krobotem, zakončení Jana Harvánka těsně minulo zadní tyč. Z další šance výrazně zahrozili domácí, když nastřelili horní tyč branky Jakuba Markoviče. Vedení se Slavia ujala ve 21. minutě, za centrem Andreie Sinteana šel důrazně Jan Havránek a dopravil míč do sítě - 1:0!

O tři minuty později to mohlo být 2:0. Sešívaní vybojovali míč na polovině soupeře, Ladislav Krobot vyslal do šance Michaela Höniga, který ještě vracel míč na útočníka Slavie, ten branku ale minul. Další zajímavou pozici pro Michaela Höniga vytvořil David Beňo, ofenzivní hráč Slavie však zakončoval pouze do brankáře. Druhá trefa tak přišla ve 33. minutě. Ladislav Krobot si navedl míč na střelu z levé strany hřiště, jeho prudkou ránu vyrazil brankář Lebánek jen před sebe a Michael Hönig dorazil míč do sítě.

Domácím se povedlo rychle snížit, centr ze strany si nešťastně srazil do vlastní sítě Jiří Janoušek.

Hned v úvodu druhého poločasu se domácí dočkali vyrovnání. Libor Drozda fauloval v pokutovém území hráče soupeře, nařízenou penaltu proměnil Patrik Slaměna. Domácí přidali na aktivitě a znovu trefili břevno branky. Dvě dobré příležitosti měla také Slavia, po centru Jana Havránka zakončoval v dobré pozici Michael Hönig do brankáře. Ladislav Krobot byl blízko gólu při dobrém napadání rozehrávky soupeře, scházelo jen několik centimetrů, aby se mu povedlo dostat se k míči.

Zápas skončil po základní hrací době 2:2. O bodu navíc rozhodl penaltový rozstřel. V něm bylo v dresu Slavie úspěšných všech pět střelců - Michael Hönig, Adam Petrák, Ladislav Krobot, David Beňo a Dominik Škarda. Za domácí v poslední sérii minul branku Filip Štěpánek.

Slavia U19 vyhrála ve Zlíně 3:2 po pokutových kopech, do Prahy tak dovezla dva body. Dalším utkáním dorostenecké ligy bude 2. 9. od 11:00 na Xaverově vršovické derby s Bohemians 1905.
2:3p

Sestavy

FC Zlín

Lebánek – Maršálek, Štěpánek, Jan Kolář, Sklenář, Váňa, Slaměna, Červenka, Jakub Kolář, Novák (76. Vičánek), Gerža

SK Slavia Praha

Markovič - Janoušek (61. Michovský), Drozda, Škarda, Schneider, Sintean (71. Pek), Beňo, Valenta - Havránek (76. Petrák), Krobot, Hönig

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 21. Havránek, 33. Hönig

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články