Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Pardubice | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Pardubice"

1:0
(1:0)
1. kolo, 5. 8. 2017, Xaverov
1. kolo, 5. 8. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FK Pardubice
Branky: <b>Branky:</b> 11. Eichler
Rozhodující moment utkání přišel už v 10. minutě. Adam Vlasák našel přihrávkou mezi obránce rozeběhnutého Davida Eichlera, který překonal brankáře Hroníčka. O tři minuty později zatáhl míč na levé straně do vápna Jakub Zeronik, přihrávkou hledal na málem vápně Adama Vlasáka, který zakončoval pouze do brankáře.

Další dvě zajímavé příležitosti si vytvořil opět Adam Vlasák, poprvé jeho zakončení brankář chytil, v druhém případě mířila jeho prudká střela těsně nad. V 74. minutě byli sešívaní blízko druhého gólu. Střelu Lukáše Červa ale obránce na poslední chvíli z brankové čáry vyhlavičkoval. Po následném rohovém kopu se dostal ke střele Michal Kubáň, jeho tečovaná střela letěla těsně vedle branky.

Utkání hodnotil trenér U17
Milan Titěra: „První mistrovský zápas se odehrál ve velkém horku na hlavním hřišti Xaverova.Od začátku mělo utkání dobré tempo a přineslo hned od prvních minut i řadu šancí týmu Slavie. První a zároveň jediná gólová situace proběhla v 10. minutě, kdy se prosadil Eichler, kterého vyslal do samostatného nájezdu Vlasák. Následně jsme měli další šance pro navýšení, ale tentokrát se nám koncovka nedařila. Pozitivní byla chuť a nápaditost akcí, které dokázali hráči Slavie, proti organizované obraně Pardubic předvádět. Ve druhé půli již byla hra pomalejší a chybělo více pohybu. I přesto vznikly další šance, které pochytal brankář Pardubic, případě za něj zaskočili na brankové čáře obránci. Zápas nakonec skončil hubeným výsledkem a ukázal nám, že efektivita v zakončení musí být v dalších zápasech větší," řekl k prvnímu mistrovskému zápasu trenér.

Druhý mistrovský západ odehrají mladší dorostenci v sobotu 12. 8. od 13:15 v Duchcově proti Teplicím.
1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Trefil - Bárta (54. Hošek), Walter, Vlček, Schneider - Eichler, Vít, Stárek - Kubiš (46. Krobot), Vlasák, Zeronik (46. Kubáň)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 11. Eichler

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články