Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Pardubice | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Pardubice"

1:2p
(1:0)
1. kolo, 5. 8. 2017, Xaverov
1. kolo, 5. 8. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FK Pardubice
Branky: <b>Branky:</b> 34. Valenta - 49. Šafařík
Trenér Pavel Trávník se musel v utkání obejít bez tří hráčů (David Beňo, Michael Hönig a Karel Schneider), kteří odcestovali na reprezentační sraz národního týmu U19. 

Do zápasu vstoupili sešívaní velkou šancí, David Macháček naše za obranou naběhnutého Tomáše Čvančaru, kterého v samostatném úniku vychytal brankář Jech.V 16. minutě po dobrém napadání Jana Havránka získal míč Tomáš Čvančara, přihrál ho na velké vápno na Matěje Valentu, jehož slabou střelu brankář chytil.

Ve 33. minutě to už bylo 1:0! Jan Havránek vymyslel pěknou přihrávku za obranu na Matěje Valentu, který sice napoprvé trefil jen brankáře, odražený míč ze vzduchu však dorazil do sítě.. Poté se osmělili také hosté, Slavii však podržel brankář Matěj Svítil, který skvělým zákrokem vytáhl zakončení útočníka do odkryté branky. V závěru poločasu se uvolnil útočník ve vápně Slavie, křižnou střelou však branku minul.

Soupeř vyrovnal ve 49. minutě. Matěj Svítil nejprve vychytal samostatný postup útočníka Pardubic, míč se však dostal zpět na kopačky hostů, centr do vápna našel hlavu Šafarčíka, který srovnal na 1:1.

Hosté z Pardubic ve zbytku druhého poločasu spoléhal na pevnou obranu a snažil se vyrážet do rychlých protiútoků, žádný z nich už k vyložené šanci nevedl. Sešívaní se snažili strhnou vedení na  svou stranu, ovšem šance Matěje Valenty ani další střely hráčů Slavie už k brance nevedly.

V následném penaltovém rozstřelu byly úspěšnější Pardubice a získaly druhý bod navíc.

Tým U19 podlehl na úvod dorostenecké ligy Pardubicím 1:2 po pokutových kopech. Další zápas čeká dorostence 12. 8. od 11:00 v Duchcově, kde se střetnou s Teplicemi.
1:2p

Sestavy

SK Slavia Praha

Svítil - Janoušek, Mach, Škarda, Bejbl - Petrák, Macháček, Valenta (79. Vaněk) - Havránek (85. Suk), Čvančara, Bielesz (60. Pek)

FK Pardubice

Jech – Matuška, Špatenka (45. Batelka), Lněnička, Pavlas, Solil, Rek, Víšek (18. Vašek), Šafařík, Rambousek, Březina

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 34. Valenta - 49. Šafařík

Aktuálně

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slávistická akademie je nejlepší v republice

11. 3. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Další články