Juniorka: Domácí porážka od Českých Budějovic | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Domácí porážka od Českých Budějovic

0:2
(0:1)
22. kolo, 19. 3. 2018, Xaverov
22. kolo, 19. 3. 2018, Xaverov
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice
Branky: <b>Branky:</b> 5. Nitrianský (pen.), 61. Mashike
V předposledním duelu základní části Juniorské ligy se na domácí půdě utkala Slavia s Českými Budějovicemi. Sešívaní brzy prohrávali, ve druhém poločase inkasovali podruhé.
Vzhledem k reprezentačním povinnostem odcestoval velký počet hráčů z kádru juniorky na reprezentační sraz, trenér Pavel Řehák tak do utkání nasadil hráče z dorostu. Z U19 zasáhli do hry Jan Havránek (ročník 1999), dále pak David Macháček, Bruno Čerňanský, Michael Azilinon a Libor Drozda (ročníky 2000), z týmu U17 do zápasu naskočil David Eichler (ročník 2001).

Hosté šli do vedení již ve třetí minutě, po faulu Daniela Krejdla nařízený pokutový kop proměnil Milan Nitrianský. Na druhé straně mohlo být srovnáno už v 10. minutě, střelu Nikoly Bjeloše tečoval Bruno Čerňanský, míč se otřel o tyč branky hostů. Po další spolupráci Bjeloše a Čerňanského pálil slovenský útočník těsně vedle. 

České Budějovice měly také dvě příležitosti, povedenou střelu vytáhl Martin Otáhal na tyč, ve druhém případě v dobré pozici pálili hosté mimo branku. V závěru poločasu našel Nikola Bjeloš opět Bruna Čerňanského, ten zakončoval tentokrát hlavou, brankář Luksch byl ale připraven.

Druhý poločas začali sešívaní tlakem, z gólu se ale radovali opět hosté, míč z pravé strany propadl až před branku k volnému Mashikemu, který zvyšoval na 2:0. Po faulu na Tomáše Freita kopala penaltu také Slavia, Michael Azilinon ji ale neproměnil.

Sešívaní tak na Xaverově podlehli Českým Budějovicím 0:2. Základní část Juniorské ligy zakončí Slavia 4. dubna zápasem se Spartou.
0:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal - Krejdl, Stropek, Vilotić, Flo - Havránek (80. Mitrano), Macháček, Bjeloš (65. Eichler), Freit - Azilinon - Čerňanský (65. Drozda)

SK Dynamo České Budějovice

Luksch – Nitrianský, Puchel, Sukisa (84. Fišer), Švantner, Tomek (58. Malecha), Matoušek (75. Lindák), Štifter, Pouček, Collin, Pořízek (86. Kubata)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 5. Nitrianský (pen.), 61. Mashike

Aktuálně

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slávistická akademie je nejlepší v republice

11. 3. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Další články