Juniorka: Ztráta bodů v závěru utkání | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Ztráta bodů v závěru utkání

3:2
(1:1)
21. kolo, 11. 3. 2018, UMT Uhřiněves
21. kolo, 11. 3. 2018, UMT Uhřiněves
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 28. Dias, 86. Bederka, 90. Melíšek - 33. Muradov, 62. Beňo
Juniorku čekal v boji o postup do nadstavbové části duel na hřišti Bohemians 1905. Sešívaní dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání a ještě v 86. minutě vedli 2:1, domácí ale dvěma trefami nakonec rozhodli o své výhře.
Příjemné jarní počasí výrazně přispělo k solidní návštěvě na vršovické derby v Juniorské lize. První poločas se hrál otevřený fotbal, ve hře ale bylo dost nepřesností. První šance sešívaných přišla v 16. minutě. Rovlan Muradov pronikl středem hřiště, dal míč na pravou stranu na Andreie Sinteana, který svým centrem hledal opět hlavu Rovlana Muradova a ázerbájdžánský záložník na míč jen o malý kousek nedosáhl.

Na druhé straně se domácí dostali do náznaků šancí, se kterými si obrana a brankář Otáhal poradili. Ve 28. minutě vypustil nadějnou střelu Andrei Sintean, branku ale těsně minul. Do vedení tak šli domácí. Dias si naběhl na přihrávku za obranu a přesnou střelou k tyči poslal Bohemku do vedení.

Z něho se ale hráči Bohemians neradovali dlouho. Tomáš Freit dobře zapracoval na pravé straně hřiště, posunul míč na Rovlana Muradova, ten se zbavil obránce a zkušeným zakončením srovnal na 1:1. V závěru poločasu pronikal do vápna Šimon Havrda, jeho přihrávku před branku ale v poslední chvíli obrana odvrátila.

Druhý poločas začal povedenou střelou Slavie, zpoza vápna napřáhl Nikola Bjeloš, povedeným zákrokem mu jeho střelu vyrazil brankář Bárta. V 62. minutě se ale už sešívaní chopili vedení! Střídající David Beňo byl na hrací ploše minutu, když ve středu pole získal míč, spolu se svými protihráči postupoval do rychlého protiútoku a následně vyslal z hranice vápna přesnou střelu k tyči - 2:1!

Zdálo se, že sešívaní kontrolují vedení, domácí se moc do šancí nedostávali, naopak Slavia se snažila hrozit z brejků. Pak ale přišla 86. minuta a standardní situace, po které se dostali domácí do zakončení, míč se od břevna vrátil zpět před branku, kde ho hlavou uklidil do sítě Bederka. Vrátit Slavii vedení mohl Imad Rondić, míč ale na malém vápně v dobré pozici hlavou netrefil. Domácí tak dokonali obrat v nastavení duelu, prosadil se Melíšek a rozhodl o výhře Bohemians 3:2.

Junioři odehrají do konce základní části ještě dva duely. Příští pondělí hrají od 11:00 na Xaverově proti Českým Budějovicím. Juniorka také odehraje ještě odložené derby se Spartou, jeho termín však není dosud znám.
3:2

Sestavy

Bohemians 1905

Bárta – Brak, Bederka, Václavík, Begič (79. Melíšek), Záviška, Dias (72. Bassey), Horizrál, Káš, Vieira (61. Buneš), Hadi

SK Slavia Praha

Otáhal - Krejdl, Stropek, Velotić, Havrda - Bjeloš (61. Beňo) - Mitrano, Muradov, Sintean (80. A. Lauricella), Freit (68. Schnürer) - Rondić

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 28. Dias, 86. Bederka, 90. Melíšek - 33. Muradov, 62. Beňo

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články