Juniorka: V přestřelce prohra s Duklou | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: V přestřelce prohra s Duklou

4:8
(2:2)
18. kolo, 19. 2. 2018, UMT Xaverov
18. kolo, 19. 2. 2018, UMT Xaverov
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha
Branky: <b>Branky:</b> 22. a 25. van Buren, 56. Tecl, 58. Nabiyev - 46., 50. a 85. Zubashivkyi, 20. a 62. Duranović, 45. Greš, 68. Douděra, 80. Kolman
V prvním soutěžním utkání juniorky v roce 2018 viděli diváci na Xaverově dvanáct branek. Poločasové skóre ukazovalo stav 2:2, ve druhé půli padlo dalších osm branek, šest z nich ale bohužel do sítě sešívaných. Juniorka Slavie tak podlehla v přestřelce Dukle 4:8.
První šanci utkání si vytvořili hosté. Po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči hráč mimo branku. V 10. minutě centroval do vápna Jakub Jugas, na zadní tyči se k zakončení dostal Eduard Sobol, v těžké pozici ale mířil nad. V další akci po centru Jugase nedosáhl tentokrát Sobol na zadní tyči na míč.

Do vedení tak šli jako první hosté, po kombinaci ve středu hřiště se k míči dostal Uroš Duranović, který přesnou střelou otevřel skóre. Srovnáno bylo už za dvě minuty. Rovlan Muradov rozehrál ze středu hřiště na pravou stranu na Stanislava Tecla, který přihrávkou pod sebe našel Micka van Burena, který srovnal stav utkání.

O tři minuty později už juniorka vedla 2:1. Tentokrát našel Micka van Burena před odkrytou brankou Jakub Jugas a nizozemský útočník přidal svůj druhý zásah. Odskočit mohli sešívaní po další rychlé akci, Stanislav Tecl nahrával na velké vápno na Jakuba Hromadu, který ale střílel nad. Další příležitost přišla opět zprava, tentokrát přihrával na Imada Rondiće Jakub Jugas, bosenský útočník pálil nad.

Ve 37. minutě měla Slavia výhodu pokutového kopu po ruce obránce Dukly, Mick van Buren ale branku přestřelil. Ve 42. minutě se do centru Stanislava Tecla krásně z voleje položil Rovlan Muradov, jeho zakončení ale brankář Dukly vytáhl. Hosté ještě do poločasu dokázali srovnat, po chybě na levé straně a následném centru zakončoval Jakub Greš do odkryté branky.

Vstup do druhého poločasu se ale sešívaným nepovedl. Po dvou téměř identických akcích přes levou stranu Slavie přišla přihrávka do vápna, dvakrát se dokázal prosadit Volodymyr Zubašivskiy a Dukla vedla 4:2.

Sešívaní ale dokázali rychle vyrovnat. Nejprve na levé straně obešel obránce Imad Rondić a přesným centrem našel Stanislava Tecla, který snížil na 3:4. O dvě minuty později sklepl patičkou za obranu míč Stanislav Tecl na rozběhnutého Farida Nabiyeva, ten udělal brankáři kličku a srovnal na 4:4.

Do vedení šli ale opět hosté. Po faulu Rovlana Muradova kopala Dukla pokutový kop, Krsto Ljubanović sice dobrým zákrokem míč vyrazil, exekutor pokutového kopu Uroš Duranović ale odražený míč dorazil do branky. 

Šestá branka Dukly přišla v 68. minutě. Po dalším úniku přes levou stranu Slavie přihrával útočící hráč před odkrytou branku na Davida Douděru, který uklidil míč do prázdné branky. V 74. minutě předvedli sešívaní pěknou akci, Rovlan Muradov si narazil s Kristijanem Trapanovskim, nadějná příležitost ale gólem v síti Dukly neskončila.

Další zásahy naopak přidali opět hosté. Nejprve přišel rychlý brejk, který zakončil do prázdné branky Vojtěch Kolman, poslední zásah utkání přišel v 85. minutě, kdy se střelou zpoza vápna prosadil Volodymyr Zubašivskiy.

Diváci tak v utkání s Duklou viděli dvanáct gólů, juniorka v přestřelce podlehla Dukle 4:8.

Utkání s Duklou hodnotil trenér Pavel Řehák: „V utkání jsme špatně řešili vysoký presink soupeře, v tom jsme propadali a Dukla chodila do rychlých protiútoků. Branky soupeře plynuly z našich chyb v přechodové fázi, kdy jsme to vždycky soupeři dali přímo na nohu v momentě, kdy jsme byli v pohybu dopředu. Oni nás pak dozadu přečíslili. Klíčové momenty utkání byly neproměněná penalta za stavu 2:1 pro nás a vyrovnávací gól na 2:2 v poslední minutě prvního poločasu,“ shrnul důvody prohry trenér Pavel Řehák.
4:8

Sestavy

SK Slavia Praha

Ljubanović – Jugas, Stropek, Vilotić, Schnürer (52. Trapanovski) – Van Buren, Hromada (56. Nabiyev), Muradov (85. Čvančara), Sobol – Tecl (65. Sintean), Rondić

FK Dukla Praha

Czechowsky – Douděra, Lauko, Greš, Zubašivskij, Preisler, Král (71. Kolman), Šimek, Petryk, Doumbia, Duranović Náhradníci: Šťovíček – Kolman

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 22. a 25. van Buren, 56. Tecl, 58. Nabiyev - 46., 50. a 85. Zubashivkyi, 20. a 62. Duranović, 45. Greš, 68. Douděra, 80. Kolman

Aktuálně

Otevřené tréninky v rámci projektu SLAVIATALENT

14. 3. 2024
Mládežnická akademie spouští projekt otevřených tréninků pro veřejnost. Přihlásit se mohou všechny děti podle věkových kategorií.

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

12. 3. 2024
Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slávistická akademie je nejlepší v republice

11. 3. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie. Počet udělených bodů také znamená pro Slavii první místo mezi akademiemi.

Další články