Juniorka nestačila na Teplice | SK Slavia Praha
Více

Juniorka nestačila na Teplice

1:4
(0:2)
9. kolo, 25. 9. 2017, Xaverov
9. kolo, 25. 9. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FK Teplice
Branky: <b>Branky:</b> 83. Vejvar – 7. Haljeta, 45+1. Žitný, 72. Šup, 81. Šimeček
PRAHA/XAVEROV - Utkání 9. kola Juniorskí ligy přineslo souboj dvou týmů z čela tabulky, Slavia přivítala na Xaverově Teplice. Úspěšnější ale byli hosté, kteří z Prahy vezou výhru 4:1.
V základní sestavě Slavie nastoupil z kádru A-týmu brankář Martin Otáhal. Také za hosty nastoupilo několik hráčů s ligovými zkušenostmi, např. Marek Červenka, Patrik Dressler nebo Daniel Trubač, který v Teplicích ze Slavie hostuje.

Teplice se ujaly vedení už v 7. minutě, centr z levé strany si na malém vápně našel Nermin Haljeta a přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání. Blízko vyrovnání byli sešívaní ve 14. minutě, střela z malého vápna ale mezi tři tyče nemířila. Také hosté měli nadějnou šanci, když postupovali sami dva na brankáře Otáhala, akci ale zkazili špatnou přihrávkou.

Druhý gól přidaly Teplice před koncem poločasu, po rohovém kopu Slavie se dostal do rychlého protiútoku Patrik Žitný, v pokutovém území se zbavil obránce a umístěnou střelou zvýšil na 2:0 pro hosty.

72. minutě přinesla třetí trefu hostů, dalekonosnou střelou se o to postaral Dominik Šupa. Před čtvrtou trefou Teplic sice Martin Otáhal dokázal nebezpečnou střelu soupeře vyrazit, odražený míč ale napálil do šibenice Michael Šimeček.

Sešívaní se dočkali snížení v 83. minutě, ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Jan Vejvar a uklidil míč do sítě - 1:4. Slavia měla do konce zápasu ještě jednu nadějnou akci, brankář Němeček byl ale proti.

Juniorka podlehla na domácí půdě Teplicím 1:4.
1:4

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal – Schnürer (46. Havrda), Škarda, Stropek, Kovařík – Bucha, A. Lauricella (55. Beňo) – Badocha (72. Nabijev), Sintean (46. Trapanovski), Vejvar – M. Lauricella (28. Čvančara)

FK Teplice

Němeček – Dressler, Haljeta (70. Švejda), Trubač (60. Kodad), Urma (60. Šimeček), Novotný, Žitný, Zárybnický, Šup (78. Zeman), Hasil, Červenka (46. Berešík)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 83. Vejvar – 7. Haljeta, 45+1. Žitný, 72. Šup, 81. Šimeček

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články