Juniorka: Gól v závěru přinesl bod | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Gól v závěru přinesl bod

2:2
(1:2)
7. kolo, 11. 9. 2017, Xaverov
7. kolo, 11. 9. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové
Branky: <b>Branky:</b> 1. Vejvar, 83. Drozda - 34. Zorvan, 45. Jukl
PRAHA/XAVEROV - V 7. kole Juniorské ligy se Slavia utkala na domácí půdě s Hradcem Králové. Sešívaní hned od první minuty vedli díky gólu Jana Vejvara, hosté však stihli do poločasu vývoj utkání otočit. V závěru utkání srovnal na konečných 2:2 Libor Drozda.
Vstup do utkání se sešíváným povedl náramně! Jan Vejvar dostal přihrávku mezi obránce a umístěnou střelou otevřel skóre hned v první minutě zápasu. Blízko dvoubrankového vědění byla Slavia ve 14. minutě, Pavel Bucha napřáhl z hranice vápna, míč z jeho kopačky skončil na tyči branky.

Ve 26. minutě se domácím fanouškům ukázal Farid Nabiyev, který se dostal jako první k odraženému míči a střelou z voleje protáhl gólmana hostů. V další velké šanci byl Jan Vejvar, po rychlém protiútoku vedeném Ondřeje Badochou se dostal míč doprava na Farida Nabiyeva, který krásnou přízemní přihrávkou našel na zadní tyči Jana Vejvara, ten ale branku minul.

Ke slovu se tak dostali hosté a hned to znamenalo vyrovnání. Filip Zorvan se uvolnil ve vápně a prudkou střelou do šibenice nedal Martinu Otáhalovi šanci. V závěru poločasu dokonal Hradec Králové obrat. Ke střele zpoza vápna de dostal Robert Jukl a povedenou střelou k zadní tyčí stanovil poločasové skóre na 1:2.

Ve 48. minutě byla Slavia blízko vyrovnání, pěkný centr Petra Kovaříka našel hlavu Farida Nabiyeva, který ale mířil těsně vedle. Do další šance se dostal Jan Vejvar, který vyvezl míč z vlastní poloviny, proklouzl mezi dvěma obránci, zakončoval však mimo branku.

67. minuta přinesla zakončení Marca Lauricelly, který se z první opřel do odraženého míče, svou střelou jen těsně minul šibenici. Vyrovnání konečně přišlo v 83. minutě. Centr Pavla Buchy našel na zadní tyči Libora Drozdu, který ve svém druhém startu za juniorku vstřelil premiérovou a důležitou trefu, svou hlavičkou totiž srovnal na konečných 2:2.

Závěr utkání se hrál ve velkém tempu, oba týmy chtěly z utkání vytěžit tři body. Blíže tomu byli sešívání, nejprve se po individuální akci ocitl sám před brankářem Jan Vejvar, úspěšnější ale byl gólman hostů. V samotném závěru utkání prodloužil dlouhý aut Petra Kovaříka Daniel Stropek na Marca Lauricellu, který nůžkami trefil břevno branky Hradce.

V utkání 7. kola Juniorské ligy tak Slavia remizovala s Hradcem Králové 2:2.

Utkání proti Hradci Králové hodnotil trenér Pavel Řehák: ,,Proti silnému soupeři jsme výborně odstartovali. Pro nás je dobře, že jsme se utkali s tak těžkým soupeřem, chceme se v zápasech zocelovat a co nejrychleji naučit hrát dospělý fotbal. Silného soupeře v podobě Hradce jsme přivítali, měli jsme dobrý start, za stavu 1:0 jsme mohli dát další branky, bohužel se nám to nepovedlo. Hradec Králové naší nedůsledností utkání otočil. Při obou gólech jsme nevystoupili proti střílejícím hráčům. Myslím si, že v zápase jsme měli šancí více, nakonec nás ztráta bodů mrzí, ale pro nás to byl dobrý zápas." pochválil úroveň utkání Pavel Řehák.
2:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal - Schnürer (46. Havrda), Drozda, Stropek, Kovařík - Badocha (46. A. Lauricella), Bucha, Sintean (71. Čvančara) - Vejvar, Nabiyev (81. Stehno) , Trapanovski (8. M. Lauricella)

FC Hradec Králové

Mach – Pajer, Miker (90. Kundrt), Chocholatý, Trávníček, Zorvan, Shejbal (68. Brokeš), Střelec (36. Vukčevič), Patrick (77. Gjinollari), Bederka, Jukl

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 1. Vejvar, 83. Drozda - 34. Zorvan, 45. Jukl

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články