Juniorka: První prohra přišla v Liberci | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: První prohra přišla v Liberci

3:0
(0:0)
4. kolo, 21. 8. 2017, MěS Jeronýmova
4. kolo, 21. 8. 2017, MěS Jeronýmova
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 60. a 63. Gembický, 47. Petr
LIBEREC - Ve čtvrtém kole Juniorské ligy zajížděla Slavia na sever Čech do Liberce. V prvním poločase diváci branku neviděli, hned po přestávce však strhli domácí vedení na svou stranu. Juniorka tak poprvé v letošním soutěžním ročníku poznala hořkost porážky.
Utkání čtvrtého kola Juniorské ligy před oběma brankami příliš nebezpečných akcí.

V úvodu byli aktivnější domácí, v přůběhu poločasu ale přebrala iniciativu Slavia a připravila si dvě možnosti. Po centru Daniela Krejdla nejprve propadl míč až k Marcu Lauricellovi, jehož zakončení skončilo těsně vedle. Druhou příležitost měl opět útočník Slavie, po odvráceném rohovém kopu vracel míč do vápna Šimon Havrda, Marco Lauricella ale vypálil nad branku.

Góly začaly padat až ve druhém poločase, bohužel se trefovali jen domácí. Hned ve 47. minutě unikl po levé straně útočník hostů a přihrávkou před branku našel na zadní tyči Petra Petra, který otevřel skóre. Druhá trefa Liberce přišla v 60. minutě, kdy postupovali domácí dva sami na brankáře, míč do odkryté branky dopravil Dominik Gembický. O tři minuty později to bylo už 3:0, po levé straně pronikl opět Dominik Gembický a střelou na zadní tyč překonal brankáře Lisu. 

Slavia se snažila snížit, její snaha však k vážnému ohrožení branky nevedla. V poslední minutě postupoval útočník domácích sám na Lukáše Lisu, ten však vytáhl dobrý zákrok a soupeře vychytal.

Juniorka prohrála po bezbrankovém prvním poločase s Libercem 0:3. Další utkání čeká juniory 28. 8. od 11:00 na domácí půdě proti Plzni.
3:0

Sestavy

FC Slovan Liberec

Konečný – Heppner, Blažek, Petr (88. Drahoš), Micovčák, Kazda (85. Kratochvíl), Prokš, Stevanović, Michalec, Gembický (79. Bína), Kvesić (66. Kristian)

SK Slavia Praha

Lisa - Krejdl (22. Trajković), Kingue, Chaluš, Havrda (63. Kovařík) - Bucha, Moscoso (69. Stropek) - Antwi, Bjeloš (69. Stehno), Vejvar - M. Lauricella (63. Trapanovski)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 60. a 63. Gembický, 47. Petr

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články