Škoda a Kolář hlavními strůjci výhry v Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Škoda a Kolář hlavními strůjci výhry v Boleslavi

0:3
(0:1)
19. kolo, 3. 3. 2018, Městský stadion
19. kolo, 3. 3. 2018, Městský stadion
FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 40. Zmrhal, 66. Škoda, 73. Křapka (vlastní)<br> <b>ŽK:</b> Valenta - Bořil, Pokorný<br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleanu - Hrabovský, Arnošt
Dorážka Jaromíra Zmrhala z první půle a dva zásahy Milana Škody v té druhé zařídily výhru 3:0 na půdě Mladé Boleslavi. K té výrazně přispěl i gólman Ondřej Kolář, který předvedl hned několik perfektních zákroků.
Čtvrté žluté karty pro Hušbauera i Jugase donutily Jindřicha Trpišovského sáhnout do sestavy, ve které se od začátku objevil v záloze Danny a na krajích obrany Bořil se Sobolem, k první šanci se ale dostali domácí, když Valentovu hlavičku ze 6. minuty musel likvidovat Ondřej Kolář.

Gólman Slavie pak podržel svůj tým ve 39. minutě, kdy si nejprve nohou skvěle poradil s Konatého střelou k tyči a následně nadvakrát zasáhl proti Přikrylovým střelám z těsné blízkosti.

I když byla Boleslav v některých fázích první půle lepším týmem, s vedením do kabin nakonec odcházela Slavia. Ve 40. minutě se totiž po Stochově rohu a Škodově hlavičce odrazil míč ke Zmrhalovi a ten z bezprostřední blízkosti protlačil míč přes gólmana Poláčka do sítě.

V 55. minutě byli domácí blízko srovnání, když se do šance opět dostal Konaté, Ondřej Kolář ale znovu zasáhl a nohou míč vyrazil mimo tři tyče.

Po necelé hodině hry mohl zdvojnásobit vedení Slavie Milan Škoda, kterého našel obloučkem mezi obránci Stoch, rána našeho kapitána po drobné teči Martina Suse ale jen olízla pravou tyč.

Chvíli na to měl Škoda další šanci poté, co mu míč za obranu posunul opět Miroslav Stoch, v souboji sice vystřelil na zadní tyč, gólman domácích si ale s jeho pokusem poradil.

A jen za další dvě minuty hlavičkoval po rohu na zadní tyči Zmrhal, jehož padající střelu musela z brankové čáry vyhlavičkovat obrana, k dorážce se pak ještě dostal Souček, s jeho hlavičkou si ale Poláček poradil.

Dobrou pasáž hry pak zakončila v 66. minutě rychlá kombinace sešívaných, na jejímž konci fauloval Bořila ve vápně Martin Sus a Milan Škoda poslal míč z penalty s přehledem doprostřed branky. Slavia vedla 2:0.

Na 3:0 pak zvýšil v 73. minutě opět Milan Škoda. Ten vybojoval míč po nedůrazném odkopu domácích, navedl si míč na velké vápno a jeho střelu levou nohou tečoval za Poláčkova záda obránce Křapka.

V 79. minutě pak Stoch rozehrál standardní situaci přímo na nohy Dannyho, ten ale svoji střelu z voleje poslal nad břevno domácí branky.

Pět minut na to předvedl další ze skvělých zákroků na druhé straně Ondřej Kolář, když reflexivně vyrazil Komličenkovu hlavičku po centru z pravé strany. Chvíli před koncem si pak slávistický gólman ještě poradil s nepřesnou malou domů Tomáše Součka, která už už mířila do jeho branky.

Slavia si tak po domácí výhře nad Bohemians připsala vysoké vítězství i proti trápící se Mladé Boleslavi. Na druhém místě má na třetí Olomouc, která porazila Slovácko, náskok dvou bodů.
0:3

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Polaček – Pauschek, Křapka, Šušnjar, Sus – Hubínek (78. Ladra), Jánoš (C) – Přikryl, Valenta (64. Mareš), Konaté – Mebrahtu (59. Komličenko)

SK Slavia Praha

Kolář – Bořil, Kúdela, Pokorný, Sobol – Souček – Stoch, Danny (88. Necid), Hromada, Zmrhal (90. Bucha) – Škoda (C) (85. Tecl)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 40. Zmrhal, 66. Škoda, 73. Křapka (vlastní)<br> <b>ŽK:</b> Valenta - Bořil, Pokorný<br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleanu - Hrabovský, Arnošt
Diváci
3202

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články