Na závěr ligového podzimu tři body | SK Slavia Praha
Více

Na závěr ligového podzimu tři body

2:1
(2:1)
16. kolo, 1. 12. 2017, Eden
16. kolo, 1. 12. 2017, Eden
SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava
Branky: <b>Branky:</b> 24. Škoda, 28. Frydrych - 8. vlastní Frydrych<br> <b>Žluté karty:</b> Danny, Laštůvka - Baroš<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek – Paták, Kotalík
PRAHA/EDEN - V posledním ligovém zápase roku 2017 přivítala Slavia v Edenu Baník Ostrava. Sešívaní sice brzy prohrávali po vlastním gólu, díky trefám Milana Škody a Michala Frydrycha ale Slavia vývoj utkání otočila a bere tři body za výhru 2:1.
Trenér Jaroslav Šilhavý udělal oproti utkání v Jablonci jedinou změnu, na pravém kraji obrany nastoupil místo Jana Bořila Michal Frydrych.

Vstup do utkáním se sešívaným nepovedl, hosté šli v 8. minutě do vedení. Centr Roberta Hrubého si do vlastní sítě srazil Michal Frydrych. Slavia mohla brzy vyrovnat, do vápna hostů centroval Eduard Sobol, míč obrana Baníku odvrátila za velké vápno k Josefu Hušbauerovi, který z první trefil pouze tyč.

Srovnáno bylo ve 24. minutě, po rychlé akci středem se přes Dannyho dostal míč k Jaromíru Zmrhalovi, který svou přihrávkou vyzval ke skórovaní Milana Škodu, útočník sešívaných se nemýlil – 1:1!

O čtyři minuty později už Slavia vedla! Tentokrát si Jaromír Zmrhal s Dannym role prohodili. Jaromír Zmrhal přihrál do středu hřiště na Dannyho, který chytrým obloučkem našel rozběhnutého Michala Frydrycha. Obránce sešívaných napravil své zaváhání a poslal sešívané do vedení!

V úvodu druhého poločasu se do dalšího zakončení dostal Michal Frydrych, který se z první opřel do centru Josefa Hušbauera, branku ale netrefil. V 77. minutě Slavia zahrozila po standardní situaci, kterou zahrával Miroslav Stoch. Slovenský záložník našel hlavu Michaela Ngadeu, ten ale hlavičkoval nad.

Do další velké příležitosti se po rohovém kopu Dannyho dostal Tomáš Souček, hlavičku mladého záložníka brankář Chmiel vyrazil. V poslední minutě zápasu se po centru Jana Sýkory protlačil k hlavičce Halil Altintop, hlavičkoval ale pouze do prostoru, kde byl brankář Chmiel připraven.

Slavia porazia v posledním ligovém zápase roku 2017 Baník Ostrava 2:1. Rok 2017 uzavřou sešívaní ve čtvrtek  7. 12., kdy se v Edenu střetnou s Astanou o postup do jarní části Evropské ligy.
2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Laštůvka – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Sobol – Hušbauer (68. Sýkora), Souček – Zmrhal (63. van Buren), Danny, Stoch (89. Altintop) – Škoda

FC Baník Ostrava

Šustr (42. Chmiel) - Breda, Pokorný, Azatskyi (58. Baroš), Morgan (70. De Azavedo), Šindelář, Hlinka, Mičola, Hrubý, Granečný, Poznar

Detaily utkání

Branky
24. Škoda, 28. Frydrych - 8. vlastní Frydrych
Diváci
11087
Žluté karty
Danny, Laštůvka - Baroš
Rozhodčí
Jílek – Paták, Kotalík

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články