Bezbranková remíza v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

Bezbranková remíza v Ostravě

0:0
(0:0)
2. kolo, 6. 8. 2017, Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích
2. kolo, 6. 8. 2017, Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Branky: <b>ŽK:</b> Hlinka, Sus – Danny, Frydrych, Škoda <br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Moláček, Koval
OSTRAVA/VÍTKOVICE - Ve druhém ligovém kole nastoupili sešívaní na půdě nováčka ligy Baníku Ostrava. Trenér Jaroslav Šilhavý sáhl oproti sestavě v Borisovu k několika změnám. Přes 13 tisíc diváků však regulérní branku nevidělo, a tak si oba týmy rozdělily po bodu za remízu 0:0
Sešívaní vstoupili do zápasu tlakem, v 11. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Jakub Jugas, v těžké pozici mířil nad branku. 22. minuta přinesla další příležitost. Ruslan Rotaň přenesl hru na Dannyho, který z první sklepl míč na Michala Frydrycha, pravý obránce se nerozpakoval a vypálil levačkou, jeho střela branku Baníku minula.

Ve 22. minutě sice domácí dopravili míč do branky, Milan Baroš však před svým gólem zahrál míč rukou a branka tak nebyla uznána. 41. minuta přinesla největší šanci prvního poločasu. K míči se za velkým vápnem dostal Tomáš Souček, připravil si ho ke střele a jeho projektil skončil na tyči branky Vaška.

V úvodu druhého poločasu si dobrou střeleckou příležitost připravil Muris Mešanovič, bosenský střelec branku přestřelil. Ruslan Rotaň se pak postavil k rozehrávce přímého kopu ze střední vzdálenosti, svojí střelou donutil brankáře Vaška k dobrému zákroku. Z gólu se sešívaní už radovali v 73. minutě, Dannyho trefa však přišla z ofsajdového postavení, a tak ani tato branka nebyla uznána. 

Střídající Mick van Buren byl po svém příchodu u dvou příležitostí, nejprve zakončoval po standardní situaci mimo branku, ve druhém případě prošel na pravé straně přes dva hráče, přihrávkou našel na velkém vápně Dannyho, který protáhl gólmana Vaška. Závěrečný tlak Slavie už branku nepřinesl.

Slavia remizovala ve druhém kole na půdě Baníku Ostrava 0:0. Další ligové kolo odehrají sešívaní 12. 8. od 18:00 v Edenu proti Jihlavě.
0:0

Sestavy

FC Baník Ostrava

Vašek – Breda, Šindelář, Pokorný, Sus – Granečný, Hlinka, Hrubý, Stáňa (60. De Azavedo) – Poznar (74. Šašinka), Baroš (86. Panič)

SK Slavia Praha

Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Souček – Danny, Altintop (78. van Buren), Rotaň, Zmrhal (46. Švento) – Mešanovič (64. Škoda)

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Hlinka, Sus – Danny, Frydrych, Škoda <br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Moláček, Koval

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články