Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno"

10:2
(4:2)
23. kolo, 2. 4. 2017, UMT Eden
23. kolo, 2. 4. 2017, UMT Eden
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno
Branky: <b>Branky:</b> 15., 34. a 79. Beňo, 44, 61. a 86. Marco Lauricella, 4. Vejvar, 48. Bucha, 74. Hönig, 89. O. Pek - 43. Jambor, 45. Tulaydan
Za slunečného počasí a před vysokou návštěvou vstoupili dorostenci Slavie velkou příležitostí. Hned v první minutě měl totiž Marco Lauriclella na kopačce úvodní gól zápasu, po rychlé křídelní akci Michaela Höniga se dostal k míči na středu vápna, následné zakončení však bohužel poslal do tyče. Soupeř z Brna kontroval dobrou šancí Růska, ten ovšem na zadní tyči hlavičkoval vedle. 

Gólovou kanonádu tak otevřel až Jan Vejvar, když si za obranou našel přihrávku Pavla Buchy, kličkou obešel brankáře a v klidu uklidil míč do prázdné branky. Pavel Bucha byl také u další šance Slavie, tentokrát přesným centrem z rohového kopu nalezl hlavu Daniela Stropka, který však hlavičkoval z malého vápna nad.

Druhý gól sešívaných přišel v 15. minutě. Marco Lauricella dobře zapracoval na hrotu útoku, sklepl dlouhý míč na Davida Beňa, který přesnou střelou z dvaceti metrů podruhé rozvlnil síť za zády brankáře Mrázka. Také třetí gól sešívaných vstřelil David Beňo, tentokrát mu střeleckou pozici připravil Michael Hönig.

Poté přišla tříminutovka se třemi brankami. Nejprve ve 43. minutě snížilo Brno, když se na levé straně objevil úplně volný Dan Jambor a střelou do horní rohu nedal brankáři šanci. O minutu později předvedla pěknou akci Slavia, z pravé strany poté poslal krásný přízemní centr Karel Schneider a na přední tyči se prosadil Marco Lauricella - 4:1! V 45. minutě pak soupeř opět snížil na rozdíl dvou branek, po centru ze strany uklidil z bezprostřední blízkosti míč do sítě Jiří Tulaydan.

V prvním poločase se přítomní diváci rozhodně nudit nemohli a zajímavá podívaná pokračovala i ve druhém poločase. Ve 48. minutě ukázal svůj důraz na levé straně hřiště Ondřej Pek, výborně vybojoval míč a křížným centrem vyslal do úniku Jana Vejvara, ten však nezazmatkoval a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Pavla Buchu, který zvýšil už na 5:2!

Brno se také tlačilo do zakončení, ovšem obrana Slavie byla pozorná a když už se dostal soupeř z Brna do zakončení, vytáhl dobrý zákrok Roman Přibyl. V 61. minutě předvedl výbornou individuální Marco Lauricella, pronikl s míčem do vápna, kde byl faulován. K nařízenému pokutovému kopu se postavil sám faulovaný, a i když brankář směr jeho zakončení vystihl, penalta útočníka Slavie byla tak přesná a důrazná, že neměl šanci zasáhnout. Slavia tak vedla 6:2.

Další velkou šanci ke skórování měl na svých kopačkách Jan Vejvar, který se dostal do samostatného úniku po výborné práci Pavla Buchy, střelec Slavie však svůj samostatný únik zakončil vedle. V 74. minutě už si kapitán Slavie Pavel Bucha připsal asistenci, opět výborně vyvezl míč a přihrávkou vyzval ke skórování Michaela Höniga, který se trefil přesně k zadní tyči.

V 79. minutě dokonal svůj hattrick David Beňo, toho vyslal do samostatného úniku nikdo jiný než opět Pavel Bucha, záložník Slavie následně svou střelou mezi nohy brankáře Mrázka přidal svůj třetí gól. Druhý hattrick v utkání uzavřel v 86. minutě Marco Lauricella, když po zpětné přihrávce prostřelil brankáře.

Desátý gól a definitivní tečku za kanonádou sešívaných dal v 89. minutě Ondřej Pek. A gól to byl výstavní!  Na levé straně hřiště si navedl míč na střed a pravačkou krásně zakroutil míč na zadní tyč.

Hráči Slavie převedli před výbornou návštěvou parádní výkon, ve druhém poločase však byl směrem dopředu aktivní také soupeř. Sešívaní svého soupeře s Brna porazili vysoko 10:2 a v tabulce jsou na čtvrtém místě.

Další utkání čeká dorostence Slavie v sobotu na půdě Slovácka.
10:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl - Schneider, Stropek, Vyskočil, Pek - Bucha, Beňo (80. Stehno), A. Lauricella (65. Macháček) - Hönig (75. Bielesz), M. Lauricella, Vejvar (83. Havránek)

FC Zbrojovka Brno

Mrázek - Blažík, Gáč, Obůrka (80. Svoboda), Jambor (54. Kroutil), Janošek, Růsek, Tulaydan (67. Doubravský), Hykš (51. Sedlmajer), Šustr (61. Zikl), Kříž

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 15., 34. a 79. Beňo, 44, 61. a 86. Marco Lauricella, 4. Vejvar, 48. Bucha, 74. Hönig, 89. O. Pek - 43. Jambor, 45. Tulaydan

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články