Juniorka: Bezbranková remíza s Mladou Boleslaví | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Bezbranková remíza s Mladou Boleslaví

0:0
(0:0)
29. kolo, 21. 5. 2017, Xaverov
29. kolo, 21. 5. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
PRAHA/XAVEROV - V posledním domácím zápase letošní sezony přivítala juniorka již jistého vítěze Juniorské ligy Mladou Boleslav. Přítomní diváci žádný gól neviděli, oba týmy tak ze zápasu berou jeden bod.
V základní sestavě nastoupil Juan Olivier Simo Kingue, kamerunský obránce, který je ve Slavii na testech.

A právě Olivier Kingue obstaral první zajímavou přežitost ke vstřelení gólu. Sešívaní měli možnost rozehrávat standardní situaci z dvaceti metrů, Kingueho střela levou nohou přes zeď protáhla brankáře Zemana, který míč vyrazil na rohový kop.

Další velkou příležitost Slavie měl Marcel Čermák, který zakončoval netradičně hlavou. Levonohý záložník si naběhl na zadní tyč na centr z levé strany, jeho hlavičku ale na poslední chvíli vykopl na brankové čáře obránce.

Ve zbytku prvního poločasu diváci další větší příležitosti neviděli, sešívaní byli aktivní a již jistému vítězi Juniorské ligy byli více než vyrovnaným soupeřem. Velice nebezpečný byl pro soupeře především Marcel Čermák.

V 51. minutě měl vyloženou příležitost David Zoubek, který postupoval sám na gólmana, zakončení však František Zeman nadvakrát zlikvidoval.

Závěr utkání přinesl spíše boj ve středu hřiště, žádný z týmů si už vyloženou šanci nevytvořil. Juniorka remizovala s Mladou Boleslaví 0:0. Letošní ročník Juniorské ligy uzavře Slavia 28. 5. zápasem v Brně.

Zápas hodnotil trenér Pavel Řehák: V dnešním utkání proti první Mladé Boleslavi a zároveň vítězi juniorské ligy se mi moc líbil výkon jak jednotlivých hráčů, tak i týmový výkon, který jsme předvedli. Myslím, že to byl nadprůměrný zápas, ve kterém hráči podali velmi dobrý výkon, vytvořili jsme si minimálně dvě velké gólové šance, měli jsme i další možnosti skórovat, myslím, že jsme si za výkon zasloužili i víc než jeden bod. Mám z utkání radost, podobné duely klukům hodně dávají do budoucnosti,“ byl s výkonem spokojen trenér juniorky.

Pavel Řehák také hodnotil výkon Oliviera Kingueho: „Absolvoval s námi dva tréninky a rád bych ho viděl hrát ještě v jednom zápase. Dnes podal velmi dobrý výkon, v soubojích se potkával s ligovým útočníkem Stanislavem Klobásou, ukázal, že je rychlý a důrazný hráč, zaujal mě,“ řekl trenér k výkonu testovaného kamerunského obránce.
0:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal - Prošek, Kodr, Kingue, Prosek - Jakab, Žežulka - Bjeloš (60. Mysliveček), Čermák, Zoubek (70. Vávra) - Badocha (76. Krejdl)

FK Mladá Boleslav

Zeman – Kühnel, Bojda (C) (66. Košek), Vodháněl, Dohnalík (76. Novotný), Albina, Kořínek, Zabilanský, Kopa, Malpon, Klobása

Detaily utkání

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články