Juniorka vybojovala na Julisce bod | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vybojovala na Julisce bod

1:1
(1:1)
28. kolo, 14. 5. 2017, Juliska
28. kolo, 14. 5. 2017, Juliska
FK Dukla Praha - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 32. Brabenec – 44. Jakab
PRAHA/JULISKA - Po dvou výhrách v řadě čekalo juniorku utkání na Julisce proti Dukle. Na úvodní gól Brabence dokázal ještě do poločasu z pokutového kopu odpovědět Josef Jakab. Juniorka tak bere z Julisky bod.
Slavia vstoupila do zápasu aktivně a už ve třetí minutě chybělo málo, aby se mohla radovat z gólu. Ondřej Badocha se dostal ve vápně k pohotovému zakončení, jeho střela však bohužel skončila na tyči branky Dukly. Ve 23. minutě zastavil Nikola Bjeloś faulem rychlý protiútok Dukly na hranici vápna, domácí měli možnost kopat zajímavou standardní situaci. Střela z přímého kopu rozezněla brankovou konstrukci i na druhé straně, tentokrát míč letěl do břevna.

V 31. minutě zachránil svůj tým na hraně sebeobětování brankář Lukáš Lisa. Povedenou střelu z dálky výborným zákrokem vyrazil na rohový kop, při svém zákroku se však udeřil o tyč do hlavy. Naštěstí byl však brankář v pořádku a mohl pokračovat ve hře. Z následného rohového kopu se však ujala Dukla vedení, na centr od rohového praporku si na zadní tyči naskočil Vojtěch Brabenec a domácí vedli 1:0.

Dukla poté dvakrát zahrozila z kopaček domácího kapitána Daniela Kozla. Nejprve zakončoval z první po zpětné přihrávce mimo, podruhé postupoval ze strany sám na brankáře Lukáše Lisu, ten však vytáhl skvělý zákrok a Slavii podržel.

Srovnání se sešívaní dočkali ještě před odchodem do šaten. Nikola Bjeloś pronikl ze strany do pokutového území, svou kličkou obešel obránce Dukly, který ho fauloval, hlavní rozhodčí Pechanec nařídil pokutový kop. Ten proměnil Josef Jakab a srovnal na poločasových 1:1.

V úvodu druhého poločasu několikrát zahrozili domácí, větší ohrožení branky si však připravila Slavia. Rychlý protiútok rozjela dvojice Krejdl - Bjeloś, druhý jmenovaný připravil míč pro Václava Proška, který vystřelil zpoza vápna levou nohou, mířil však nad branku. Vyloženou šanci měl Vojtěch Brabenec, který postupoval sám na brankáře Lisu, své zakončení však opět nasměroval pouze do tyče.

V závěru měla dvě velké šance Slavia. Nejprve po centru z levé strany hlavičkoval nad Martin Sulík. V druhém případě centroval míč levou nohou do vápna Václav Prošek, k odraženému míči se dostal David Novák, jeho zakončení do odkryté branky obrana zablokovala.

Oba týmy tak berou ze zápasu bod za remízu. Další utkání odehraje juniorka doma s Mladou Boleslaví.

Utkání hodnotil Ivo Knoflíček, který byl dnes v roli hlavního trenéra: „Přijeli jsme na Duklu s tím, abychom odsud odvezli aspoň bod, což se nám vzhledem k síle soupeře podařilo. Soupeř měl čtyři hráče z Áčka, posledních pět nebo šest zápasů vyhrál, je to pro nás cenný bod. Dneska jsme hráli nový systém 3-5-1-1. Myslím si, že mužstvo fungovalo a budeme rádi, když v tom budeme takhle pokračovat," pochválil výkon svých svěřenců Ivo Knoflíček.
1:1

Sestavy

FK Dukla Praha

Hruška – Brabenec (74. Šahini), Brejcha, Brandner, Vlček (25. Lauko), Dancák, Kozel (K) (81. Luong), Preisler (80.Stýblo), Kaník, Šimek, Douděra.

SK Slavia Praha

Lisa - Jakab, Žežulka, Kodr - Prošek, Čermák, Bjeloš (67. Mysliveček), Zoubek (81. Vávra), Prosek - Badocha (77. Sulík) - Krejdl (75. Novák)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 32. Brabenec – 44. Jakab

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články