Juniorka porazila Štěchovice | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Štěchovice

1:3
(0:0)
přát., 3. 8. 2016, Štěchovice
přát., 3. 8. 2016, Štěchovice
FK Štěchovice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 74. Bulíř – 47. Broukal, 63. Antwi, 80. Vávra
ŠTĚCHOVICE – Juniorka odehrála další přípravné utkání, tentokrát na hřišti Štěchovic. V dresu soupeře se objevili také Lukáš Batka a Miroslav Verner, kteří jsou ve Štěchovicích na hostování ze Slavie.
První poločas skončil bez branek, ačkoliv šance na vstřelení gólu měly oba týmy. Za domácí se v zajímavých brankových situacích ocitl Lukáš Batka, za Slavii poté David Novák a testovaný Emmanuel Antwi.

Do druhého poločasu vstoupila Slavia aktivněji a dočkala se vedoucí branky, po standardní situaci se prosadil David Broukal. Poté přebral otěže zápasu soupeř, ale testovaný brankář Martin Došek odolával. Z rychlého protiútoku dokázala naopak Slavia přidat druhý gól, po pasu Maria Telnara se prosadil Emmanuel Antwi. Snížení se soupeř dočkal v 73. minutě, skóroval Tomáš Bulíř. Do vedení o dvě branky šla juniorka opět v 80. minutě, potvrzující třetí gól přidal Pavel Vávra. Slavia tak vyhrála ve Štěchovicích 3:1.

Do hry zasáhli také tři noví hráči:
Prvním z nich je talentovaný útočník Mario Telnar z Baníku Ostrava. Útočník ročníku narození 1998 nastupoval v loňské sezoně za dorost Baníku, starty si připsal také za juniorský tým. V šesti zápasech také nastoupil v dresu české reprezentace do osmnácti let, ve kterém zaznamenal tři branky. Jeho působení v klubu by se mělo dotáhnout tento týden.

Druhým z nich je Emmanuel Antwi. Ghanský ofenzivní hráč ročníku narození 1996 je v klubu od pondělí na testech.

Třetím novým hráčem v dresu Slavie je brankář Martin Došek, který je v klubu také na testech.
Zápas hodnotil asistent trenéra Karel Piták:
"Sehráli jsme dobré utkání s kvalitním soupeřem, utkání nabídlo spoustu příležitostí. Naši hráči přistoupili k zápasu výborně, jsme rádi, že dostali šanci také hráči, kteří v Juniorské lize proti Brnu nenastoupili."


1:3

Sestavy

FK Štěchovice

Vašák – Švejda, Ciencala, Kučera, Maršálek, Jakobovský, Beneš, Novák, Verner, Bulíř, Batka
Střídali: Soukup, Košata, Hřebeček, Halbich, Šum

SK Slavia Praha

Lisa - Žárský, Kodr, Fialka, Schulz - Zoubek, Vavrouš, Kocourek, Havlina, Antwi - Novák
Střídali: Broukal, Vávra, Telnar, Zajac, Došek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 74. Bulíř – 47. Broukal, 63. Antwi, 80. Vávra

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články