Juniorka porazila Plzeň a vede Juniorskou ligu | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Plzeň a vede Juniorskou ligu

3:2
(1:1)
5. kolo, 28. 8. 2016, Xaverov
5. kolo, 28. 8. 2016, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Branky: <b>Branky</b>: 5. Veselý, 56. Barák, 86. Broukal – 14. Broukal (vlastní), 70. Matějka
PRAHA/XAVEROV – V Juniorské lize neporažená Slavia přivítala v neděli dopoledne na domácí půdě Viktorii Plzeň. V bojovném utkání, ve kterém dvakrát vedla, ale soupeři se podařilo dvakrát srovnat, nakonec v závěru strhla vítězství na svou stranu.
Slavia šla do vedení již v 5. minutě, Ondřej Badocha vracel míč od brankové čáry na velké vápno na Lukáše Veselého, který prudkou ranou vstřelil úvodní gól zápasu. V obrovské šanci se ocitl v 11. minutě Ruslan Mingazov. Po skvělé přihrávce Antonína Baráka postupoval sám na brankáře, ovšem branku hostů netrefil.

Ve 14. minutě bylo vyrovnáno. Útočící hráč hostů se ocitl sám před brankářem Lisou. Ten vytáhl proti zakončení hráče Plzně skvělý zákrok, ovšem míč vyrazil nešťastně pouze do Davida Broukala, od kterého putoval míč do vlastní brány.

Po přihrávce Patrika Giliana postupoval sám na brankáře opět Ruslan Mingazov a stejně jako v prvním případě mířil pouze mimo bránu. Ve 30. minutě pak vyslal nebezpečnou střelu hráč Plzně Rudolf Novák, Lukáš Lisa však opět vytáhl výtečný zákrok.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Slavia a v 56. minutě šla opět do vedení. Lukáš Veselý rozehrával standardní situaci od pomezní čáry, svým centrem našel na zadní tyči volného Antonína Baráka, který vrátil juniorce Slavie vedení. Hosté však dokázali znovu vyrovnat, na dlouhou přihrávku za obranu si naběhl Lukáš Matějka a přízemní střelou srovnal na 2:2. Nebezpečnou střelou se v 72. minutě ukázal Alex Král, jeho prudkou střelu opět brankář hostů vyrazil.

V 85. minutě se ve velké šanci ocitl Ondřej Badocha, ten však po centru Daniela Součka trefil hlavou pouze břevno. Následný rohový kop rozehrál opět Daniel Souček, ten svým centrem našel úplně osamoceného Davida Broukala, který hlavou stanovil konečné skóre na 3:2.

Zápas s Plzní hodnotil asistent trenéra Karel Piták: „Odehráli jsme velmi dobré utkání, měli jsme povedený vstup do zápasu. Kluci byli aktivní, dali jsme brzo gól. Poté tam šel Ruslan Mingazov dvakrát sám na bránu, také další hráči tam měli pěkné akce, bohužel je neproměnili. Pak jsme dostali gól na 1:1, ale kluci šli stále za vítězstvím. V druhém poločase jsme byli lepší, měli jsme více šancí. Byl to oboustranně dobrý zápas, ale byli jsme o ten gól lepší."

Karel Piták také zdůvodnil absenci Emmanuela Antwiho a Václava Proška:
„U Emmanuela Antwiho čekáme na vyřízení přestupu. Mohl nastoupit pouze ke třem zápasům, ty už odehrál, nyní jednáme o jeho příchodu k nám. Venca Prošek je v porodnici. Čeká každou chvilku, že se jim narodí nový přírůstek do rodiny, takže dnes dostal volno.“ 

Ve středu 31. 8. odehraje juniorka od 10:15 na Xaverově přípravné utkání s Viktorií Žižkov.
3:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Lisa – Žárský (68. D. Souček), Broukal (K), Fialka, Pelyak – Veselý (68. Vavrouš), Král, Barák, Mingazov – Badocha (90. Vávra) – Gilian

FC Viktoria Plzeň

Luhový – Kadar (58. Debelis), Vukajlovič, Novák, Teršl, Hejda (78. Sedláček), Hašek (58. Graiciar), Brožík (K), Matějka, Kule (64. Kopřiva), Suchan (46. Hlavatý)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky</b>: 5. Veselý, 56. Barák, 86. Broukal – 14. Broukal (vlastní), 70. Matějka

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články