Juniorka porazila Jihlavu a je na děleném prvním místě | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Jihlavu a je na děleném prvním místě

2:0
(2:0)
3. kolo, 15. 8. 2016, Xaverov
3. kolo, 15. 8. 2016, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava
Branky: <b>Branky</b>: 17. Kocourek, 32. Veselý
PRAHA/XAVEROV - Juniorka i ve třetím zápase Juniorské ligy nepoznala přemožitele. Josef Řehák navíc udržel další čisté konto a i díky němu porazila Slavia Jihlavu 2:0.
Slavia šla do vedení v 17. minutě. Odražený míč se dostal k Ondřeji Kocourkovi, který neváhal a vyslal povedenou střelu z velké dálky a krásnou brankou překonal brankáře Koláře. Na 2:0 zvyšoval Lukáš Veselý, který dostal pěknou přihrávku za obránce a střelou z prvního doteku prostřelil hostujícího brankáře.Třetí gól mohli junioři Slavie přidat hned o minutu později, zakončení však skončilo na tyči. Zbytek zápasu měla Slavia herní převahu, snažila se o přidání dalších branek, ovšem akce končily na nepřesném finálním řešením.

Juniorka je tak i po třech klech stále neporažena a se sedmi body je na děleném prvním místě Juniorské ligy.

Zápas hodnotil trenér Pavel Řehák: "Bylo to kvalitní utkání Juniorské ligy, hráli jsme mnohem agresivněji a důrazněji než předchozí zápasy. První poločas jsme vyhráli 2:0, byli jsme lepším týmem a měli jsme další šance, které mohly skončit brankou. Druhý poločas byl hodně podobný tomu prvnímu, akorát se nám nedařila finální fáze. Hráči mě svým výkonem potěšili, oproti zápasu v Českých Budějovicích bylo vidět v jejich výkonu zlepšení."

Pavel Řehák také hodnotil výkony testovaných hráčů: "Emmanuel Antwi svými výkony zaujal, sice to není okamžitě hráč do A týmu, ale potenciál do budoucna má. Anez Vazda má výborné zakončení, ale fyzicky na tom není úplně dobře, budeme ho však i nadále sledovat." 

Juniorka má v týdnu naplánováno další přípravné utkání, 17. 8. od 18:00 hraje ve Vykáni. "Opět dostanou příležitosti ti hráči, kteří nemají tak velké zápasové vytížení," prozradil Pavel Řehák. Další zápas Juniorské ligy odehraje Slavia v pondělí 22. 8. od 13:00 v Příbrami.

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Broukal, Veselý (82. Žárský), Badocha (15. Gilian), Kocourek (C), Antwi (75. Souček), Pelyak, Prošek (87. Vávra), Vavrouš, Vazda (67. Zoubek), Kodr

FC Vysočina Jihlava

Kolář – Fulnek (62. Fiala), Pěnkava, Dumovič, Vedral – Vitásek (75. Fikar), Tlustý (46. Pedro), Záviška – Šerý (C) (75. Novotný), Svatík, Sargsyan

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky</b>: 17. Kocourek, 32. Veselý

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články