Report ze zápasu FC Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha"

3:2
(0:0)
15. kolo, 26. 11. 2016, UMT Vítkovice
15. kolo, 26. 11. 2016, UMT Vítkovice
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 55. a 75. Šašinka, 80. Lingr – 73. Novák, 83. Pek
Domácí Baník Ostrava nastoupil do zápasu v silné sestavě, v základní jedenáctce se objevili Ondřej Šašinka a Denis Granečný, kteří mají zkušenosti z nejvyšší české soutěže, a také reprezentant Ondřej Chvěja, který v podzimní části nastupuje za druholigový A tým Baníku.

V sestavě Slavie chyběl David Beňo, který byl s reprezentací U18 v Dubaji, na lavici tak usedli hráči Slavie U18 Jan Havránek a Michael Hönig.

Slavia však vstoupila do zápasu nebojácně a hned v prvních minutách si vytvořila dvě velké brankové příležitosti. Poprvé zatáhl míč z levé strany do vápna Daniel Krejdl, přihrával na Marca Lauricellu, útočník Slavie však na míč těsně nedosáhl. O minut později vystihl chybnou rozehrávku Jan Vejvar a postupoval na brankáře Baníku, v poslední chvíli však jeho zakončení zablokoval obránce. 

Hra se poté vyrovnala, zápas však měl dobré tempo a hra měla velký spád. Dobrý zákrok proti střele jednoho z domácích hráčů vytáhl Marin Stanić, na druhé straně se pak domácí brankář vytáhl proti zakončení Daniela Krejdla. První poločas tak skončil bez branek.

Zápas i ve druhém poločase pokračoval v dobrém rytmu, v dresu Slavie zahrozil dvakrát svým průnikem Jan Vejvar, velkou šanci měl také Ondřej Pek. Skóre však otevřeli domácí, po standardní situaci vracel Baník míč do vápna, na hraně ofsajdu přebral míč Ondřej Šašinka a poslal domácí do vedení. Vyrovnáno bylo zásluhou Davida Nováka, který zužitkoval dobrý centr Daniela Stropka.

Sešívaní však neudrželi nerozhodný výsledek dlouho, centr ze strany usměrnil hlavičkou o břevno do branky opět Ondřej Šašinka. Podobný scénář měl také třetí gól domácích, po průniku přes stranu a centru před branku se tentokrát trefil Ondřej Lingr. Naději vykřesal v 83. minutě Ondřej Pek, všiml si vyběhnutého brankáře Virece a svým lobem zdramatizoval stav zápasu - 2:3. 

Další branku už však domácí neviděli, Slavia na domácí Baník nestačila a prohrála 2:3. Podzimní část sezony zakončí tým U19 středečním zápasem v Jihlavě.


3:2

Sestavy

FC Baník Ostrava

Virec – Kubík, Kopačný, Lehnert (50. Buchta), Chvěja, Lingr, Freit (90. Bolf), Smékal (46. Ptáček), Fárek (K), Šašinka (88. Hejl), Granečný

SK Slavia Praha

Stanić - Stropek, Mareš, Žežulka (80. Havránek), Pardubský (90. Telnar) - Bucha, A. Lauricella (62. Vyskočil), Havrda (22. Pek) - Vejvar, M. Lauricella (68. Novák), Krejdl

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 55. a 75. Šašinka, 80. Lingr – 73. Novák, 83. Pek

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články