Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Zlín | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Zlín"

2:0
(1:0)
13. kolo, 5. 11. 2016, Xaverov
13. kolo, 5. 11. 2016, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Zlín
Branky: <b>Branky:</b> 44. Bucha, 90. Vejvar
Předposlední domácí zápas Slavie v podzimní části dorostenecké ligy začal vlažně a příliš velkých šancí nenabídl. V dobré pozici se ocitl Antonio Lauricella, ale svojí střelu levou nohou z velkého vápna poslal těsně nad. Slavia šla do vedení klasickým gólem do šatny, Vojtěch Mareš dobře vyvezl míč až k soupeřově vápnu, následně svou zpětnou přihrávkou našel Pavla Buchu, který přesnou ranou z první nedal brankáři Šiškovi šanci.

Ani druhý poločas příliš zajímavých situací před oběma brankami nenabídl. Hosté se v závěru utkání dostali do mírného tlaku, ovšem ani z něho nepřišla žádná velká šance. Definitivní razítko na výhru Slavie dal v poslední minutě Jan Vejvar, jehož dlouhým výkopem našel brankář Marin Stanić, náš útočník následně přehodil vyběhnutého brankáře Zlína.

Dorostenci tak aspoň částečně odčinili zaváhání z předchozího kola a porazili Zlín 2:0. O následujícím víkendu má tým U19 volno, neboť Česká reprezentace U19 odlétá na soustředění do Španělska, se kterou odlétají také hráči Pavel Bucha, Alex Král, Daniel Krejdl a Daniel Souček.

Zápas hodnotil trenér Anton Mišovec:
V utkání jsme si vytvořili několik gólových šancí, proměnili jsme dvě v závěru poločasu a na konci utkání. Soupeře jsme do vážnější šance nepustili, zlepšili jsme defenzivní fáze hry . Ve 45. minutě po vyvezení míče Vojtěchem Marešem, narážečce s Marcem Lauricellou, našel náš stoper přesně Pavla Buchu, a ten střelou z první otevřel skóre zápasu. V 90. minutě po výkopu Marina Staniće, přehodil Jan Vejvar lobem vybíhajícího brankáře a potvrdil naše vítězství. Pochvalu zaslouží celý tým za herně a takticky zvládnutý zápas."
2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Stanić - Stropek, Žežulka, Mareš, Pardubský - Bucha (90. Vyskočil), Beňo (80. Telnar), A. Lauricella (67. Pek) - Havrda (46. Stropek), M. Lauricella (62. Novák), Krejdl

FC Zlín

Šiška – Košák, Kolář, Sklenář (62. Červenka), Zahradník (75. Pavlík), Nečas, Venený (C), Hellebrand, F. Novák (66. Maršálek), Matyáš, Slaměna (87. Tureček)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 44. Bucha, 90. Vejvar

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články