Report ze zápasu FK Teplice vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FK Teplice vs. SK Slavia Praha"

1:2
(0:0)
8. kolo, 1. 10. 2016, Duchcov
8. kolo, 1. 10. 2016, Duchcov
FK Teplice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 64. Kokeš – 79. Mareš, 90. Pek
První poločas mnoho nebezpečných situací před oběma brankami nenabídl, bojovalo se spíše ve středu hřiště. Největší šanci měli domácí až v poslední minutě prvního poločasu, když se po rohovém kopu dostal k hlavičce domácí kapitán Kučera a svým pokusem trefil břevno.

Druhý poločas už byl mnohem zajímavější. Slávia měla možnost zahrávat přímý kop z hranice vápna, Vojtěch Mareš bohužel nasměroval svou střelu pouze do břevna. Do vedení šli jako první domácí, v 64. minutě vypadl brankáři Marinu Stanićovi míč a Jakub Kokeš ho jen uklidil do odkryté branky.

Slavia se hnala za vyrovnáním, velkou šanci měl Daniel Krejdl, jeho střelu však brankář Teplic skvěle vyrazil. Vyrovnání tak přišlo v 79. minutě, po standardní situaci udržel míč na velkém vápně Mario Telnar, podsunul ho ještě do strany na Vojtěcha Mareše, který přesnou střelou na zadní tyč srovnal skore zápasu na 1:1.

Skvělou individuální akcí se v 84. minutě blýskl Ondřej Pek. Na levé straně hřiště si dobře navedl míč na střelu a krásnou ranou orazítkoval břevno bezmocného brankáře Teplic. Strhnout vedení na stranu Slavie mohl v 89. minutě Jan Vejvar, který však po samostatném úniku na brankáře mířil pouze mimo bránu.

Slavia se nakonec dočkala! Domácí se nechali strhnout hrou a na půlce hřiště zapomněli na úplně volného Jana Vejvara, kterého vyslal do samostatného úniku Pavel Bucha. Ofenzivní hráč sešívaných tentokrát nezazmatkoval a posunul míč před prázdnou branku na volného Ondřeje Peka, který už v klidu dopravil míč do prázdné branky a rozhodl tak o výhře 2:1!

Zápas v Teplicích hodnotil trenér Anton Mišovec
V utkání jsme byli aktivnějším týmem s více vytvořenými šancemi a zakončením. V 64. minutě po chybě brankáře, kterému vypadl míč, jsme dostali gól. Náš tým to vyburcovalo k ještě větší aktivitě. Po faulu na Telnara na hranici pokutového území z přímého kopu trefil Mareš břevno. V 79. minutě po odclonění obránce a přihrávce Telnara prudkou střelou Mareš vyrovnal. Po průniku zleva trefil Pek prudkou střelou břevno. Těsně před koncem po samostatném nájezdu z poloviny hřiště Vejvar těsně minul branku. V závěru utkání z totožné situace po průniku přihrál Vejvar před prázdnou branku a Pek vstřelil vítězný gól. Podařilo se nám zaslouženě otočit vývoj utkání, ve kterém jsme měli herní převahu, hlavně ve druhém poločase. Pochvala patří všem hráčům za nasazení, kvalitní herní výkon a psychickou sílu."  
1:2

Sestavy

FK Teplice

Němeček – Vyleta (82. Matkovič), Schettl, Hruštinec, Čisár (86. Ondrášek), Kokeš, Berešík, Kučera, Šimeček, Šilhan (74. Svoboda), Vobecký (40. Kotrba).

SK Slavia Praha

Stanić - Stropek, Vyskočil, Mareš, Pardubský - Bucha (90. Stehno), Beňo, A. Lauricella (78.Pek) - Vejvar, M. Lauricella (46. Telnar), Krejdl (86. Havrda)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 64. Kokeš – 79. Mareš, 90. Pek

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články