U19: Čtyřgólová výhra nad Hlučínem | SK Slavia Praha
Více

U19: Čtyřgólová výhra nad Hlučínem

4:0
(1:0)
2. kolo, 27. 8. 2016, Xaverov
2. kolo, 27. 8. 2016, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Hlučín
Branky: <b>Branky:</b> 85. a 90. Beňo, 25. Stropek, 65. Vejvar <br> ŽK: Vejvar
PRAHA/XAVEROV - Po nepovedeném středečním utkání s Plzní si chtěli dorostenci Slavie napravit reputaci proti týmu z Hlučína. Zápas hraný ve velkém horku zvládli a zvítězili 4:0.
První vážné ohrožení branky hostů přišlo už v 8. minutě. David Beňo střílel z hranice velkého vápna, jeho nebezpečnou střelu obránce zblokoval pouze k Danielu Krejdlovi, ten však branku přestřelil. O minutu později měl Daniel Krejdl další velkou šanci, když postupoval sám na brankáře, ovšem v poslední chvíli mu stačil navrátivší obránce míč vypíchnout.

Do vedení šla Slavia ve 25. minutě. Marcel Čermák rozehrával od pomezní čáry přímý kop a krásným centrem našel Daniela Stropka, který se hlavou trefil pod břevno.

V 31. minutě měl velkou šanci opět Daniel Krejdl, jeho přesné zakončení však výborným zákrokem brankář hostů vyrazil. V 39. minutě se dostal ke střele zpoza velkého vápna Šimona Havrda, svou střelu však nasměroval těsně vedle tyče.

Do druhého poločasu vstoupila Slavia vlažněji a nedařilo se ji tolik se dostávat do šancí. Mezi nejnebezpečnější zakončení patřila střela Šimona Havrda, bohužel jen do středu branky a také střela Davida Beňa těsně nad.

Uklidňující druhý gól vstřelili sešívaní v 65. minutě. Filip Vyskočil vyslal prudkou střelu z velké dálky, tu brankář soupeře Chvěja vyrazil pouze před sebe a dobíhající Jan Vejvar na dvakrát uklidil míč do branky.

Slavia poté soupeře zatlačila a třetí gól přidala v 85. minutě, po závaru ve velkém vápně se k míči dostal David Beňo, který z bezprostřední blízkosti zvýšil na 3:0.

Svůj druhý gól zaznamenal David Beňo v 90. minutě. Po skvělé rychlé akci Ondřeje Peka a Pavla Buchy převzal míč na středu hřiště a přesnou střelou k tyči stanovil definitivní podobu skóre na 4:0.

Zápas hodnotil trenér Anton Mišovec:
"V utkání jsme hráli aktivně, vytvářeli jsme si gólové šance a v defenzivní fázy hry jsme se nedopouštěli výraznějších chyb. V systému se dvěma útočníky jsme zlepšili napadání a aktivní držení míče. Chtěl bych pochválit celý tým za aktivní útočnou hru. Vítězství je důležité, správně jej vyhodnotíme a s pokorou se připravíme na další utkání."

V dalším kole čeká dorostence Slavie dlouhá cesta do Karviné, tam nastoupí 3. 9. od 14:00.


4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Toman – Stropek, Vyskočil, Žežulka, Pardubský (81. Stehno) – Havrda (56. Pek) , Bucha (K), Beňo, Čermák – Krejdl, Vejvar (85. A. Lauricella)

FC Hlučín

Chvěja – Kebísek, Kulig (77. Teichmann), Malík (77. D´ Agnelli), Fojtík, Holiš, Ságner, Bernatík (61. Lubovský), Podraza (71. Bílý), Pecuch, Macík

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 85. a 90. Beňo, 25. Stropek, 65. Vejvar <br> ŽK: Vejvar

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články