Report ze zápasu SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha"

2:4
(1:1)
1. kolo, 14. 8. 2016, SCM Složiště
1. kolo, 14. 8. 2016, SCM Složiště
SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 33. Jáša, 75. Lindák z pen - 8. M. Lauricella, 51. Beňo, 66. Novák, 90+1. Bucha
Dorostenci Slavie od úvodu ukazovali, kdo bude na hřišti dominovat a brzy se dostali do vedení. V 8. minutě se dostal ve středu hřiště k míči Pavel Bucha, přesnou přihrávkou za obranu našel Marca Lauricellu, který se štěstím dopravil míč do sítě - 1:0!

Slavia byla i nadále aktivnější, do několika zajímavých šancí se dostal Marco Lauricella, největší šanci měl však Daniel Krejdl, který po dlouhém autu Václava Pardubského zakončoval z malého vápna nad.

Po neproměněných šancích přišel trest. Po rychlé akci středem hřiště vyrovnal na 1:1 Mikuláš Jáša.

Dvě velké šance na měla Slavia v 48. minutě. David Beňo přihrávkou za obranu hledal Pavla Buchu, brankář soupeře však svým vyběhnutím našemu záložníkovi míč vypíchl, následně se míč dostal k Davidovi Novákovi, který posunul míč na Ondřeje Žežulku. Ten se pokusil chytrým obloučkem přehodit vyběhnutého brankáře, jeho zakončení však skončilo jen těsně nad brankou.

Do vedení tak šli sešívaní o tři minuty později. Míč se za velkým vápnem odrazil k Davidovi Beňovi, který krásnou střelou z dálky poslal Slavii do vedení 2:1.

Vedoucí gól hráčům Slavie pomohl a ti se dále tlačili do zakončení. V 61. minutě sice dopravil míč do sítě podruhé Marco Lauricella, ale jeho gól nebyl pro ofsajd uznán.

Třetího gólu se Slavia dočkala v 66. minutě. Ondřej Žežulka našel svým centrem na zadní tyči Pavla Buchu, který připravil míč před prázdnou bránu pro Davida Nováka, pro kterého nebyl problém dopravit míč do sítě.

Dorostenci Slavie v té chvíli na hřišti dominovali a soupeře před svou branku nepouštěli. Z ojedinělé akce soupeře do vápna sešívaných však přišel faul a následný pokutový kop, který v 75. domácí Lindák proměnil a snížil na 2:3.

Potvrzující čtvrtý gól do sítě Českých Budějovic přidal v nastavení zápasu po sólu přes tři čtvrtiny hřiště kapitán Pavel Bucha.

2:4

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl - Stropek, Vyskočil, Mareš, Pardubský - Bucha (K), Beňo, Čermák (46. Žežulka) - Krejdl (83. Kovařík), M. Lauricella (88. Vejvar, Havrda (46. Novák)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 33. Jáša, 75. Lindák z pen - 8. M. Lauricella, 51. Beňo, 66. Novák, 90+1. Bucha

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články