Slavia v Čelákovicích na úvod porazila Prešov 3:0 | SK Slavia Praha
Více

Slavia v Čelákovicích na úvod porazila Prešov 3:0

3:0
(2:0)
přát., 2. 7. 2016
přát., 2. 7. 2016
SK Slavia Praha - FC Tatran Prešov
Branky: <b>Branky:</b> 29.(pen.) a 44. Mešanovič, 34. Ngadeu<br> <b>ŽK:</b> Luberda, Dzurik,Keresteš <br> <b>Rozhodčí:</b> Lerch – Pospíšil, Melichar
ČELÁKOVICE - Slavii čekal jako první soupeř na turnaji v Čelákovicích slovenský Tatran Prešov. Sešívaní utkání zvládli úspěšně, díky dvěma trefám Mešanoviče a hlavičce Michaela Ngadeu zvítězili 3:0. V 16:45 tak sehrají finále proti Slovanu Liberec.
Zatímco v prvním utkání turnaje zvítězil Slovan Liberec nad Příbramí, ve druhém utkání změřila Slavia síly s Tatranem Prešov. Sešívaní vstoupili do utkání aktivně, jejich kombinace ale dlouho k překonání Taliana nevedly.

Skóre utkání tak nakonec otevřel až Mešanovič z pokutového kopu. Jaroslav Mihalík se ve 28. minutě prosmýkl ve vápně kolem Luberdy, ten ho zezadu srazil k zemi a sudí Lerch nařídil penaltu pro Slavii. Muris Mešanovič nezaváhal a míč umístil k pravé tyči.

Minutu před koncem pětatřicetiminutového poločasu udeřili sešívaní podruhé. Slavia rozehrávala rohový kop, pro centr z levé strany si vyskočil Michael Ngadeu a hlavou navýšil na 2:0.

Vzápětí mohli sešívaní přidat ještě jednu branku. Voltra zastavil ve vápně obránce skluzem a sudí opět ukázal na značku pokutového kopu. Pokus Antonína Baráka ale vychytal gólman Talian a první půle tak skončila dvoubrankovým vedením červenobílých.

Slovenský tým na druhý poločas vystřídal gólmana, ale po necelých deseti minutách kapituloval i Holec. Voltr nejprve podržel míč na levé straně hřiště, jeho přetažený centr propadl za vápno k Holíkovi, který okamžitě vypálil. Střelu ještě tečoval Muris Mešanovič a přidal tak svůj druhý gól utkání.

V padesáté minutě se tváří v tvář brankáři ocitl Voltr a chtěl ho obstřelit zprava, míč však trefil jen tyč prešovské branky. Ani soupeři se nepodařilo překonat Berkovce a tak utkání skončilo za stanu 3:0 pro Slavii.

Sešívané tak od 16:45 čeká finále, v němž se utkají se Slovanem Liberec. Sledujte zápas na Slavia TV.
3:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec – Holík, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček – Voltr, Hušbauer, Barák, Mihalík– Mešanovič

FC Tatran Prešov

Talian (36. Holec) – Bujňak, P. Jacko, Kačala, Dzurik, Katona, Keresteš, Sukisa, Straka, Bartek, Luberda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 29.(pen.) a 44. Mešanovič, 34. Ngadeu<br> <b>ŽK:</b> Luberda, Dzurik,Keresteš <br> <b>Rozhodčí:</b> Lerch – Pospíšil, Melichar

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články