Slavia porazila Brno a je mistrem ligy! | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Brno a je mistrem ligy!

4:0
(2:0)
30. kolo, 27. 5. 2017, Strahov
30. kolo, 27. 5. 2017, Strahov
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno
Branky: <b>Branky:</b> 29. a 57. Tecl, 26. Frydrych, 68. Ngadeu<br> <b>ŽK:</b> Škoda, Flo (SLA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Proske - Kubr, Kříž
PRAHA/STRAHOV - Slavia porazila Zbrojovku Brno 4:0 a stává se mistrem ligy sezóny 2016/17!
Trenér Šilhavý se musel obejít bez zraněných Baráka a Mešanoviče, na hrotu tak nastoupil Milan Škoda, do středu zálohy se postavil Jasmin Ščuk.

Sešívaní věděli, že vítězství jim zaručí titul bez ohledu na další zápasy a za tímto cílem šli od samého začátku. Rozhodující se ukázala tříminutovka v polovině prvního poločasu.

Ve 26. minutě uklidil Zmrhalův centr z rohového kopu do branky o tyč hlavičkou Michal Frydrych.

O tři minuty později našel Hušbauer přihrávkou za obranu na levém křídle rozběhnutého Jaromíra Zmrhala, jeho centr pak přeletěl Škodu, za ním však byl rozběhnutý Stanislav Tecl, který hlavou navýšil vedení Slavie!

Druhý zásah přidal Tecl po přestávce. V 58. minutě Zmrhal v samostatném úniku zvolil přihrávku vpravo na Ngadeua, který míč vzápětí vrátil na levé křídlo na Tecla a ten o vzdálenější tyč uklidil míč do sítě.

Z nahravače v střelce se Michael Ngadeu změnil o devět minut později. To si přebral míč na levé straně, využil volného prostoru na středu hřiště a zpoza vápna vypálil přesně k levé tyči.

Slavia si před fantastickou diváckou kulisou na Strahově výsledek pohlídala a stala se po osmi letech mistrem ligy!
4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka – Frydrych, Lüftner (56. Flo), Deli, Bořil – Ngadeu (83. Bílek) – Tecl (81. Mingazov), Hušbauer, Ščuk, Zmrhal – Škoda (C)

FC Zbrojovka Brno

Melichárek (25. Veselý) – Jakub Šural, Pavlík, Kijanskas, Vraštil (41. T. Jablonský) – Zavadil (C), Polák (65. Sedlák) – Přichystal, Tašči, Lutonský – Řezníček

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 29. a 57. Tecl, 26. Frydrych, 68. Ngadeu<br> <b>ŽK:</b> Škoda, Flo (SLA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Proske - Kubr, Kříž
Diváci
12300

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články