Mešanovič zachránil bod v poslední minutě | SK Slavia Praha
Více

Mešanovič zachránil bod v poslední minutě

1:1
(0:0)
26. kolo, 30. 4. 2017, Eden Arena
26. kolo, 30. 4. 2017, Eden Arena
SK Slavia Praha - FK Jablonec
Branky: <b>Branky:</b> 90. Mešanovič - 73. Lüftner (vl.)<br> <b>ŽK:</b> Ščuk, Hušbauer - Hrubý, Kubista<br> <b>Rozhodčí:</b> Zelinka - Paták, Antoníček
PRAHA/EDEN ARENA - Sešívaní chtěli zápasem s Jabloncem symbolicky oslavit přechod stadionu do rukou klubu, stejně jako ve vůbec prvním utkání v novém Edenu ale dokázali s Jabloncem pouze remizovat. Po nešťastném vlastním gólu Lüftnera srovnával v 90. minutě na 1:1 Muris Mešanovič. Slavii podržel i gólman Pavlenka, který dokázal chytit minimálně trojici obrovských šancí soupeře.
Jako první se k šanci dostali slávisté, když Frydrych našel dlouhým pasem ve vápně Škodu, jeho hlavičce ale chyběl důraz a Hrubý ji bez větších potíží chytil.

Po jedenácti minutách hry se ke střele po nedůrazném Deliho odkopu dostal Trávník, Frydrychova teč ale dokázala balon zpomalit a Pavlenka neměl výraznější práci. Krátce poté pálil rovněž zpoza vápna v avizované výhodě Mihálik, mířil ale vysoko nad.

Po čtvrthodině hry vyslal Frydrych dopředu křížným pasem Zmrhala, jeho pokus ale zablokoval vracející se obránce a obrana hostů zlikvidovala i následný Hušbauerův akrobatický pokus.

V 17. minutě přišla první vyložená šance, když se ke střele z 16 metrů krásně prokličkoval Hušbauer, svůj pokus ale opřel jen do jednoho z obránců. K dorážce z velkého vápna se ještě dostal Zmrhal, jeho tvrdou střelu ale gólman Hrubý vyrazil.

Do obrovské šance se na druhé straně dostala dvojice jabloneckých hráčů, která unikla slávistické obraně. Mihálik našel před brankou úplně volného Trávníka, proti němu ale skvěle vyběhl Pavlenka, využil pomalejšího zpracování jabloneckého útočníka a jeho následnou střelu schoval pod svým tělem.

O chvíli později zkoušel po rychlé akci Slavie štěstí z 25 metrů Ngadeu, pravačkou ale zamířil metr vedle levé tyče.

První půle byla v Edenu svědkem tvrdého fotbalu a k dalšímu ohrožení brány se dostal až ve 39. minutě Ščuk, svou dělovku z 20 metrů ale poslal těsně nad. O chvíli později si na velkém vápně krásně narazili Sýkora se Škodou, střela prvního jmenovaného z voleje ale přišla ve chvíli, kdy měl míč lehce za sebou, a zamířila proto daleko vedle vzdálenější tyče.

Krátce před pauzou se ještě na centr Floa vyšrouboval Škoda, svou hlavičku ale poslal v záklonu nad.

Podobnou tutovku jako v první půli si jablonečtí vytvořili i na začátku druhého poločasu, když sešívaní propadli na půlce a na Pavlenku se sám řítil Kubista, i tentokrát ale náš gólman skvěle zmenšil prostor a nohama vykopl střelu jabloneckého útočníka.

Na počátku 58. minuty předvedli slávisté nádherný „ťukes“ na velkém vápně a po ose Hušbauer – Škoda – Frydrych se míč dostal zpět ke Škodovi, jeho střelu z první ale zablokoval před ním stojící obránce.

V minutě 63. se k nenápadné střele mezi dvěma sešívanými obránci dostal Jaroslav Diviš, jeho oblouček ale zapadl ár metrů vedle levé Pavlenkovy tyče.

V 73. minutě Slavii potřetí zachránil Jiří Pavlenka. Míč se odrazil za naši obranu k Jaroslavu Divišovi, který šel z pravé strany sám na bránu, Pavlenka ale jeho přízemní střelu skvěle vyrazil.

V téže minutě už byl ale Pavlenka bezmocný, když ho ale paradoxně překonal vlastní hráč. Už to vypadalo, že si slávistický brankář dojde pro polovysoký centr z pravé strany, těsně před Pavlenkou ale vložil do přihrávky hlavu Michael Lüftner a nešťastně srazil míč do protipohybu našeho brankáře.

Že má Pavlenka opravdu formu, dokázal pak v 78. minutě proti Trávníkově střele, o chvíli později pak po pěkné kombinaci hostů pálil jen těsně nad střídající Považanec.

Slavia poslala do hry na závěr Mešanoviče a Mingazova a pustila se do závěrečného tlaku. Velkou šanci měla z přímého kopu, Hušbauer ale střílel nad. Až v 90. minutě unikl obraně Jablonce Muris Mešanovič a po několika dotycích prostřelil gólmana Hrubého.

Sešívaní tak poprvé ve vlastním Edenu – stejně jako v prvním zápase na novém stadionu vůbec – remizovali s Jabloncem, tentokrát 1:1. Bodově se tak na ně na prvním místě dotáhla Plzeň, která je nyní díky lepšímu vzájemnému zápasu v čele tabulky.
1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli (56. Barák), Flo – Ngadeu – Sýkora (74. Mingazov), Hušbauer, Ščuk, Zmrhal (63. Mešanovič) – Škoda

FK Jablonec

Hrubý – Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený – Hübschman – Diviš, Kubista, Pospíšil (90. Breda), Trávník – Mihálik (74. Považanec)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 90. Mešanovič - 73. Lüftner (vl.)<br> <b>ŽK:</b> Ščuk, Hušbauer - Hrubý, Kubista<br> <b>Rozhodčí:</b> Zelinka - Paták, Antoníček
Diváci
15873

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články