Slavia sestřelila Hradec | SK Slavia Praha
Více

Slavia sestřelila Hradec

4:0
(3:0)
24. kolo, 17. 4. 2017, Eden Arena
24. kolo, 17. 4. 2017, Eden Arena
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové
Branky: <b>Branky:</b> 6. Frydrych, 23. Škoda (pen.), 40. Mingazov, 75. Hušbauer<br> <b>ŽK:</b> Barák - Martan<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek - Pelikán, Hájek
PRAHA/EDEN ARENA - Slavia drží domácí neporazitelnost v sezoně 2016/17 i po 24. kole. Především díky třígólové smršti v první půli porazili sešívaní Hradec Králové 4:0 a potvrdili tak pozici nejofenzivnějšího mužstva letošního ročníku.
Na tiskové konferenci před zápasem pozval předseda představenstva Jaroslav Tvrdík všechny slávisty na velkou červenobílou slavnost v den zápasu proti Jablonci a jako by se k pozvánce chtěli přidat i hráči, od samého začátku na Hradec vlétli.

Už po šesti minutách hry rozehrál Josef Hušbauer rohový kop. Míč propadl na malé vápno, kde se nejrychleji zorientoval Michal Frydrych a tvrdou ranou pod břevno nedal gólmanu Otttmarovi šanci.

V 15. minutě pak hlavičkoval Ngadeu a Ottmar se pro změnu vytáhl, když jeho pokus zneškodnil s pomocí břevna. Za další čtyři minuty pak hradecký brankář se štěstím vykopl Zmrhalovu střelu ze skluzu, Škodova dorážka už mířila jen do boční sítě.

Podruhé hosté kapitulovali „až“ v minutě 23. To když záložník Martan fauloval ve vápně v jasné šanci Zmrhala, k penaltě se postavil Milan Škoda a nekompromisní ranou zvýšil na 2:0.

Do poločasu pak Slavia stihla ještě jeden zásah. Ruslan Mingazov zatáhl míč na polovinu soupeře, na hranici vápna si ho vyměnil s Milanem Škodou a přízemní střelou propálil Ottmara potřetí.

Jak aktivně Slavia zahájila první půli, tak stejně vkročila i do poločasu druhého. V 51. minutě Se z pravé strany probojoval k centru Škoda, Zmrhal ale na zadní tyči stačil jen trefit boční síť.

Minutu na to udělal obrovskou chybu rozehrávající Schwarz, který namazal Ngadeuovi, jeho přízemní střelu ale vykopl gólman Ottmar. Do třetice mohl jít na hradeckého gólmana sám Škoda, dával ale přednost Barákovi a hradečtí stačili nebezpečnou situaci zažehnat.

Slávisté se soustředili na udržení náskoku a pustili do šancí i Hradec Králové. Tu největší měl v 67. minutě Pavel Černý, který svou střelou z hranice vápna vyzkoušel Pavlenkovu pozornost.

V 75. minutě ale přidala čtvrtou branku Slavia. Škoda sebral na levé straně míč Hůlkovi a z úhlu postupoval sám na bránu. Podařilo se mu obloučkem přehodit gólmana Ottmara, míč se ale od břevna odrazil zpět před bránu. Tam se k němu ovšem jako první prodral Josef Hušbauer a v souboji ho dostal do sítě.

V závěru zápasu se ještě musel předvést gólman Pavlenka. To když střídající Daniel Trubač zakroutil svou technickou střelu přesně k tyči a slávistický brankář míč tygřím skokem vyrazil na roh.

Slavia tak díky výhře 4:0 nad Hradcem natáhla svou domácí šňůru neporazitelnosti v lize na 21 zápasů. Naposledy sešívaní v Edenu podlehli Olomouci 23. října roku 2015.
4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Flo – Ngadeu – Mingazov, Hušbauer (80. Mešanovič), Barák (71. Ščuk), Zmrhal (60. Sýkora) – Škoda (C)

FC Hradec Králové

Ottmar – Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra – Martan, Schwarz, Jirsák, M. Černý (85. Súkenník), Malinský (65. Trubač) – P. Černý (C) (74. Pázler)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 6. Frydrych, 23. Škoda (pen.), 40. Mingazov, 75. Hušbauer<br> <b>ŽK:</b> Barák - Martan<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek - Pelikán, Hájek
Diváci
9786

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články