287. derby skončilo remízou | SK Slavia Praha
Více

287. derby skončilo remízou

1:1
(0:0)
22. kolo, 2. 4. 2017, Eden Arena
22. kolo, 2. 4. 2017, Eden Arena
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Branky: <b>Branky:</b> 90. Škoda (z pen.) - 81. Kadlec<br> <b>ŽK:</b> Hušbauer - Lafata, Vácha, Šural, Pulkrab<br> <b>Rozhodčí:</b> Franěk - Paták, Peřina
PRAHA/EDEN ARENA - V bojovném zápase držela obě mužstva dlouhou dobu bezbrankový stav. Když se devět minut před koncem po Konatého přihrávce prosadil Kadlec, vypadalo to, že si tři body odveze Sparta. V 90. minutě ale dokázali sešívaní srovnat, když penaltu po faulu na Mingazova proměnil Milan Škoda.
Zápas začal opatrně a na kopačkách měli míč více hosté. Až v 9. minutě se sešívaní dostali před branku Sparty, když Hušbauer udržel míč na velkém vápně a Tecl následně posílal polovysoký centr z pravé strany, na míč ale před Koubkem nikdo nedosáhl.

Jen o tři minuty později utekl na levém křídle Lafata a posílal do vápna podobně nebezpečný centr, se kterým si ale poradil Deli. Ve 14. minutě poslal naopak do vápna Sparty přesný centr z pravé strany Tecl a k hlavičce se dostal Jaromír Zmrhal, balon ale namířil přesně do náruče gólmana Koubka.

V minutě 21. se pak po ostrém souboji na pravé straně dostal míč k Lafatovi, který jej z hranice vápna z voleje napálil na branku, Pavlenkovu svatyni ale vysoko přestřelil.

Po půlhodině hry se mohl do šance před Pavlenkou dostat Mareček, po centru z přímého kopu z pravé strany ale na malém vápně netrefil míč ideálně a v těžké pozici ho poslal je několik metrů vedle branky.

Slávisté se k většímu tlaku dostali až těsně před přestávkou. Hušbauerův centr z pravé strany našel hlavu rozeběhnutého Ngadeua, jeho pokus ale zablokoval před ním stojící sparťanský obránce. O chvíli později dokázal Škoda sklepnout míč hlavou k Zmrhalovi, jeho rána levačkou ale zamířila vysoko nad Koubkovu bránu.

V 57. minutě dostal na levém křídle dostatek prostoru Barák, prošel s míčem až téměř k bráně a poslal na malé vápno ostrou přihrávku, kterou si Vácha málem srazil do vlastní sítě. O chvíli později se po ostřejším souboji s Kadlecem ve vápně octl na zemi Frydrych, penalta z toho ale podle sudího Fraňka nebyla.

Trenér Šilhavý poslal po 65 minutách namísto Tecla do hry Mešanoviče, přesto se slávisté dopředu příliš neprosazovali. Výjimkou byla 70. minuta a dlouhý centr z poloviny hřiště, který hlavou tečoval Škoda, míč ale skončil jen na horní síti sparťanské branky.

V 78. minutě byli blízko branky hosté., to když Holkův roh doplachtil až na zadní tyč k volnému Kadlecovi. Sparťanskému útočníkovi se ale nepovedlo balon zpracovat a dal dostatek času Delimu, aby ho odklidil do bezpečí.

V 81. minutě tak šli do vedení hosté. Po kombinaci na pravé straně se s míčem ve vápně otočil Konaté, poslal přihrávku před bránu a nabíhající Václav Kadlec zblízka prostřelil Pavlenku.

Slavia ve snaze o vyrovnání poslala na hřiště i třetího útočníka van Burena, přesto se dlouho nemohla dostat do tlaku. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby se ke střele z 20 metrů dostal Frydrych, míč ale poslal několik metrů vedle vzdálenější tyče.

Tečka za zápasem tak přišla až v poslední minutě. Mingazov dostal míč na levé straně vápna, dokázal ho poslat podél dobíhajícího Karavaeva, ale po souboji s ním upadl a pískala se penalta. Tu už v nastaveném čase dokázal střelou k pravé tyči proměnit kapitán Milan Škoda.

Slavia se tak se Spartou v 287. derby rozešla smírně 1:1. Na druhé příčce tak i nadále ztrácí na Plzeň jediný bod.
1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Tecl (65. Mešanovič), Hušbauer (83. van Buren), Barák, Zmrhal (78. Mingazov) - Škoda (C)

AC Sparta Praha

Koubek – Karavajev, Mareček, Holek, Hybš – Konaté (90. Albiach), Vácha, V. Kadlec (89. Juliš), Sáček, Šural – Lafata (C) (75. Pulkrab)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 90. Škoda (z pen.) - 81. Kadlec<br> <b>ŽK:</b> Hušbauer - Lafata, Vácha, Šural, Pulkrab<br> <b>Rozhodčí:</b> Franěk - Paták, Peřina
Diváci
19084

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články