Sešívaní nestačili na bulharského mistra | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní nestačili na bulharského mistra

1:2
(0:2)
přát, 23. 6. 2016
přát, 23. 6. 2016
SK Slavia Praha - Ludogorec Razgrad
Branky: <b>Branky:</b> 78. Mešanovič – 6. Anicet, 20. Cafu<br> <b>ŽK:</b> Ščuk, Holík - Vitinha, Chunchukov<br>
ST.ULRICH AM PILERSEE - Sešívané čekal na soustředění další obtížný soupeř. Bulharský mistr šel brzy do vedení a červenobílí nakonec zvládli ve druhé půli pouze snížit na konečných 1:2.
Sešívané čekal ve druhém utkání bulharský mistr Ludogorec Razgrad. Do branky se postavil Josef Řehák, poprvé se v základní jedenáctce představili Liber Holík a uzdravený Jiří Bílek.

Už od šesté minuty ale červenobílí prohrávali. Lukoki se vydal do samostatného úniku po pravé straně, našel u vzdálenější tyče Abela Aniceta, který ve skluzu míč prostrčil na Řehákova záda.

Po dvaceti minutách hry byl stav utkání ještě nepříznivější. Bulharský mistr opět táhl akci po pravé straně a tváří v tvář Řehákovi se prosadil Cafu, který míč uklidil křížnou střelou k zadní tyči. Napotřetí už se ale sešívaný gólman nachytat nenechal a nebezpečnou střelu ve 33. minutě z levé strany pokryl.

Pět minut před přestávkou se pořádně zapotil i gólman Ludogorce Stojanov, který musel vyrážet Keniovu razantní střelu levačkou. Gruzínského záložníka si pak ohlídala obrana. Těsně přehvizdem se sice míč za zády bulharského gólmana ocitl, Holík si ale při průniku po pravé straně pomohl faulem a gól tak neplatil.

Slavia do druhé půle prostřídala a do branky se poprvé v přípravě postavil uzdravený Jiří Pavlenka. Rozkouskovaná hra mnoho šancí nepřinesla, soupeř nebezpečněji zahrozil ze standardní situace v 72, minutě, Lukokiho střela ale těsně minula levou tyč.

Naopak slávistům se nakonec jednu možnost podařilo zužitkovat. Po autovém vhazování zakombinovali na levé straně a Kuchta prostrčil ve vápně míč na Mešanoviče, který neváhal a z otočky snížil na 1:2.

Další branka už v zápase nepadla, byť Pavlenka musel ještě likvidovat jedu z nebezpečných střel Lukokiho. V sobotu večer tak slávisty čeká další boj o první výhru v Rakousku. Od 18:00 hrají s Teutou Durrës.
1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Řehák – Holík, Bílek, Frydrych, Zmrhal – Barák, Hušbauer, Hrubý – Voltr, van Buren, Kenia 2. poločas: Pavlenka – Holík (74. Bořil), Ngadeu, Frydrych (69. Deli), Mikula – Ščuk – Voltr (58. Mingazov), Barák, Zmrhal (56. Mihalík) – Kenia – Mešanovič

Ludogorec Razgrad

Stojanov – Minev, Plastun, Terziev, Anicet, Natanael, Djakov, Marcelinho, Lukoki, Wanderson, Cafu

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 78. Mešanovič – 6. Anicet, 20. Cafu<br> <b>ŽK:</b> Ščuk, Holík - Vitinha, Chunchukov<br>

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články